Rozijnen

Rekenen in de praktijk

Heeft je kind moeite met optellen en aftrekken? Maak sommetjes met rozijnen. Het resultaat mag je opeten!
Is delen lastig? Laat je kind snoeptomaatjes of plakjes komkommer verdelen over ieder gezinslid.
Breuken? Een appel is natuurlijk ideaal om jonge kinderen te leren dat 4 kwarten samen 1 maakt.

Lees meer
Hoepelen

In ere herstellen

Hinkelen, hoepelen, touwtje springen, voetballen, vliegeren,… veel spelletjes die je vroeger als kind deed, zijn nu nog steeds leuk om te doen.

Je wordt er hartstikke vrolijk van en je verbrandt er calorieën mee. Nodig je (klein)kind, buurmeisje of neefje uit!

Lees meer

Leer smoothies proeven!

Laat je kind eens lekker experimenteren. Maak eerst versgeperst sinaasappelsap en laat het proeven. Wat gebeurt er daarna met de smaak als er kiwi uit de blender toegevoegd wordt? En wat als jullie daarna ook een banaan toevoegen in de blender?
Of maak een (shake) of smoothie en laat je kinderen...

Lees meer
Stampen in de plassen

Stampen in de plassen

Als het dagen achter elkaar regent, kom je waarschijnlijk weinig buiten en weinig aan bewegen toe. Gebruik regenachtige dagen juist eens om in beweging te komen. Met kinderen lukt dit heel gemakkelijk. Trek ze laarzen en een regenjas aan en laat ze lekker stampen in de plassen. Zelf doe je...

Lees meer
Rita Zeelenberg

Stop de tijd

De meeste mensen weten wel dat langzaam eten een aanrader is. Al was het maar omdat je lichaam zo de tijd heeft om te voelen wanneer het genoeg is en je jezelf dus een kans geeft om te stoppen met eten voordat je overvol zit. Ook haal je uit het rustig kauwen en proeven van je voedsel een deel van...

Lees meer
Zoek de juiste combi's

Zoek de juiste combi’s

Het kost wel wat voorbereiding, maar zo heb je wel een leuk en leerzaam spelletje voor je kinderen. Maak kaartjes met plaatjes van voedingsmiddelen en kaartjes met hun herkomst. Print hiervoor bijvoorbeeld plaatjes uit of knip ze uit een tijdschrift. Weten jouw kinderen de juiste combinaties?
Maak...

Lees meer