Gezonde vetten

Vergeet het vet niet

 

 

Lees meer
José Leeuwenkamp

Een haan als ontbijt

"Zijn cornflakes gemaakt van hanen?"
“Huh?”
"Zit er haan in cornflakes?"
"Nee, natuurlijk niet. Hoe kom je daar nu bij?"
"Er staat een haan op de verpakking."
Verdraaid, op het welbekende pak, van de welbekende firma, staat een grote, groene haan kranig te kukelen naast een bord cornflakes. Ik heb...

Lees meer
Karine Hoenderdos

Wees geen Rens, wees je eigen mens

De redactie van Allerhande is op de vingers getikt. Terecht, omdat ze vrij klakkeloos wat quotes van hippe bloggers hadden overgetikt.

Bekende blogger Rens Kroes had bijvoorbeeld recepten aangeleverd met ahornsiroop en kokosbloesemsuiker en beweerde met droge ogen dat dit ‘bakken zonder suiker’...

Lees meer
Shopping Honey uit bijeenkasten in Rotterdam

Shopping Honey uit bijeenkasten in Rotterdam

Bijzonder: op het dak van het Alexandrium Shopping Center in Rotterdam staan bijenkasten. De bijen doen het goed op het dak, dat met sedum (bloeiende vetplantjes) is begroeid. De honing van de bijen wordt onder de naam “Shopping Honey” verkocht in het winkelcentrum, in de winkel Nokke.

Lees meer

Stealing candy from a baby

Misschien is er toch het een en ander verwisseld op de diverse kraamafdelingen waar ik verbleef. Ik heb een kind dat keigoed is in wiskunde, ik heb er één die het sprankelende middelpunt is van elk feest, ik heb er een met muzikaal talent en – de grootste genetische speling van het lot - ik heb er...

Lees meer

Zoethoudertjes

Jonge ouders leren al snel dat ze lastige kinderen rustig krijgen met iets zoets. Het is wellicht niet altijd slim om zoethouders in te zetten, maar het is wel effectief. Mensen houden van zoet. Dat zit in onze genen – of in elk geval in het beloningssysteem van onze hersenen. Suiker is in de natuur...

Lees meer
Karine Hoenderdos

In het paradijs zijn geen verleidingen

Ik logeer een week in Turkije. Nee, herstel: ik logeer een week in het paradijs. Het is het voorseizoen en we zijn de enige gasten in het eenvoudige motel aan het strand. We worden vertroeteld met ontbijt, lunch en diner. We drinken liters water en sterke thee tussendoor en kiezen witte wijn als de...

Lees meer
Annemieke Dubbeldeman

Bang!

De dame in de supermarkt prijst een gevuld pitabroodje aan. En toe maar, een sausje erbij. 'Gemaakt van yoghurt, dus helemaal niet vet!’ hoor ik haar jubelen. De man naast me is meteen enthousiast. ‘Oh fijn, dan ga ik dat ook maken!’

Ik weet niet hoe het met u zit, maar voor mij staat vetloos...

Lees meer
Heb je tips om yoghurt een zoete smaak te geven, naast aspartaam, honing en stevia?

Heb je tips om yoghurt een zoete smaak te geven, naast aspartaam, honing en stevia?

Vraag: Ik neem graag een schaaltje yoghurt als tussendoortje. Ik zoet dit met aspartaam, omdat ik dit het lekkerste vind. Honing vind ik niet voldoende zoetkracht geven. Heb je nog tips om yoghurt een zoete smaak te geven? Stevia vind ik niet lekker.

Je kunt de yoghurt ook zoeten met vers...

Lees meer

Koekjes bakken hoort bij de opvoeding

Op deze website staan recepten voor koekjes, voor appeltaart en bananenbrood. Is dat nou wel PuurGezond allemaal, die baksels met roomboter, suiker en bloem?

Ja.

Want ook in een PuurGezonde voeding passen op zijn tijd traktaties en zoetigheid. Maar deze recepten passen vooral bij PuurGezond omdat...

Lees meer
Manukastruik

Manuka honing

Manuka honing komt uit Nieuw Zeeland en wordt gemaakt door bijen die hun nectar halen uit de witte bloemetjes van de Manukastruik. De honing is heel dik en donker van kleur. Maar dan de smaak: werkelijk heel bijzonder, kruidig en vol. Heb je het eenmaal geprobeerd dan wil je wellicht niets anders...

Lees meer
Is vanillesuiker gezonder dan zoetstoffen met aspartaam in mijn koffie?