broccolisalade met granaatappel en rozijnen

Recepten voor salades kun je niet genoeg hebben. Dit heerlijke recept voor een broccolisalade namen we graag over.

bij- of lunchgerecht
4 personen

Ingrediënten

2 stronken verse broccoli
1 kleine rode ui, gesnipperd
pitjes uit 1 granaatappel
150 gram rozijnen
75 gram zonnebloempitten, geroosterd
250 ml volle yoghurt
½ theelepel zeezout
versgemalen zwarte peper

Bereiden

  • Verdeel de broccoli in roosjes en snijd deze als dat nodig is in hapklare stukjes. Snijd de stronk in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes.
  • Doe de broccoli in een schaal, samen met de ui, granaatappelpitjes, rozijnen en zonnebloempitten. Schep goed om. Voeg de yoghurt, en naar smaak zout en peper toe.
  • Schep met je handen alles goed om en zorg ervoor dat alle broccoliroosjes bedekt zijn met yoghurt. Dien op.

Dit recept is afkomstig uit The Green Kitchen door David Frenkiel en Luise Vindahl

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Saladerecepten