Buideltje met zalm en asperges

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten
oventijd: 10 minuten

Ingrediënten

6 velletjes filobladerdeeg
4 asperges
1 takje dille
4 eetlepels gerookte zalmsnippers
2 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel zonnebloemolie
8 sprietjes bieslook
½ eetlepel walnotenolie
1 eetlepels sherryazijn
½ eetlepel honing
25 gram veldsla
40 gram halve walnoten

Bereiden

  • Laat het fillobladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de asperges schoon en snij in dunne plakjes. Kook de aspergestukjes in weinig water in 5 minuten beetgaar.
  • Knip de dille fijn. Vermeng de asperges met de zalmsnippers, crème fraîche en dille. Breng op smaak met peper.
  • Knip met een keukenschaar elk vel fillobladerdeeg in 4 vierkantjes. Leg 8 stukjes op bakpapier op de bakplaat en bestrijk met een kwastje dun met olie. Leg op elk velletje schuin nog een velletje en bestrijk nogmaals en herhaal ditzelfde nog een keer.
  • Leg in het midden van elk stapeltje deeg 1/8 deel van het asperge-zalmmengsel. Vouw het deeg naar elkaar toe en bind dicht tot een buideltje met een sprietje bieslook.
  • Bak de buideltjes in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar en goudbruin.
  • Roer intussen een dressing van de walnotenolie, sherryazijn en honing. Verdeel de veldsla over vier bordjes. Besprenkel met de dressing.
  • Zet op ieder bordje 2 buideltjes en garneer met de halve walnoten.
194754189316189317189318194755 194756 192742
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Gepofte aardappel

Gepofte aardappel gevuld met garnalen

2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Variaties voor in de bidon

Variaties voor in de bidon

Drinken moét bij sporten, dat weet je. Maar soms heb je geen zin in de kant-en-klare hypotone, isotone of hypertone sportdrankjes. Maak dan een van deze acht variaties voor in je bidon. Snel klaar en lekker!

Tijdens het sporten heeft je lichaam...

Lees meer
Hoe maak je gazpacho?

Hoe maak je gazpacho?

Op warme dagen smaakt deze koude Spaanse soep verrukkelijk als lunch of lichte avondmaaltijd (met een Grote Toet na). Een soep die werkelijk propvol groenten zit!

 

 

Lees meer
Linzencaprese van peulvruchten.nl

Linzen caprese

4 personen

Lees meer
Hoe maak je aardbeiensaus

Hoe maak je aardbeiensaus?

De Hollandse zomerkoninkjes zijn al weer volop te koop! Heerlijk zoet smaken ze. Perfect om een lekkere aardbeiensaus van te maken voor over ijs of voor door de yoghurt of kwark. En veel lekkerder dan een saus uit een flesje.

Lees meer
Groentebrochettes met Mexicaanse quinoa

Groentebrochettes met Mexicaanse quinoa

2 personen
Voorbereiden: 20 minuten
Marineren en oven: 30 minuten

Lees meer
tomatenbrood

Hoe maak je pan tostado con tomate?

Een homemade tomatenrecept, omdat we het niet kunnen laten. Deze keer uit Spanje. Dit voorafje of hapje is heel geschikt voor restjes brood. 

Lees meer
Pittig gevulde komkommer

Pittig gevulde komkommer

hapje
10 stuks
bereidingstijd: 5 minuten

Lees meer
Hoe maak je ravigotesaus?

Hoe maak je ravigottesaus?

Te koop in een flesje, maar deze saus maak je ook gemakkelijk zelf. Heel lekker bij gebakken vis natuurlijk. Probeer het ook eens als smaakmaker van rauwkostsalades!

Lees meer
Havermout dadel notenreep

Havermout-dadelnotenreep

10-12 repen

Lees meer
Hoe maak je een verkoelende slush?

Hoe maak je een verkoelende slush?

Tijdens een warme dag of na het sporten kun je wel verkoeling gebruiken. Wat denk je van een knalroze aardbeien- of frambozenslush. Zo gemakkelijk zelf te maken!

Lees meer
auberginesalade

Auberginesalade met amandelen

lunch- of bijgerecht
4 personen

Lees meer
Hoe maak je rabarber-limonadesiroop?

Hoe maak je rabarber-limonadesiroop?

Heel erg veel groeit en bloeit er nog niet in de moestuinen van Nederland, maar de rabarber staat bij iedereen fier boven de grond. Leuk om daar limonadesiroop van te maken. Een vriendin van mij doet dat elk jaar. Ik vroeg haar naar het recept. Ilse...

Lees meer
Geroosterde-maissalade met avocado en chili-limoendressing
hoe maak je shoarmakruiden

Hoe maak je shoarmakruiden?

Shoarma op PuurGezond? Ja hoor, want je kunt shoarmavlees prima zelf maken. Zonder al het zout en toevoegingen die in kant-en-klaar gekruid shoarmavlees of potjes shoarmakruiden zitten.

Lees meer
Raapstelen

Raapstelenstamppot met gerookte haring

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je de echte kaassouffle?

Hoe maak je de echte kaassoufflé?

Bij een kaassoufflé denk je natuurlijk meteen aan het zonder-vlees-alternatief in de snackbar. Een echte kaassoufflé wint het echter op alle fronten van deze vette hap: smakelijk, bijzonder en erg leuk om te maken!

Lees meer
Brunchbrood met asperges & ei

Brunchbrood met asperges & ei

4-6 personen
bereidingstijd 30 minuten (inclusief marineren)

Lees meer
Hoe maak je rozijnenbrood (voor het Paasontbijt)?

Hoe maak je rozijnenbrood (voor het Paasontbijt)?

Als je wat tijd hebt, is er niets leukers dan zelf je brood bakken. En met de Paasdagen voor de deur is een rozijnenbrood wel heel erg lekker. Je kunt het zelfs vullen met amandelspijs voor een zelfgemaakte Paasstol. Laat de Paashaas maar komen!

Lees meer
kaassoesjes

Kaassoesjes van boerenkaas

hapje
40 tot 50 stuks

Lees meer