Courgetti met kabeljauw, venkel en kerstomaatjes

hoofdgerecht
2 personen

Ingrediënten

1 venkelknol
2 stukken kabeljauwfilet (van ca. 175 gram per stuk)
peper en zout
4 plakken pancetta (Italiaans spek) of ontbijtspek
3 eetlepels olijfolie
200 gram kerstomaatjes
2 kleine courgettes (of 1 grote)
2 eetlepels pesto
eventueel basilicumblad

ook nodig
spiraalsnijder

Bereiden

  • Verhit de oven tot 200 °C. Maak de venkelknol schoon en snijd deze in blokjes.
  • Spoel de kabeljauw kort af onder de koude kraan en dep de vis droog. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en wikkel om elke moot 2 plakken pancetta. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olie. Verdeel de venkel, kerstomaatjes en kabeljauw over de schaal en zet deze 10-15 minuten in de oven.
  • Prik na 10 minuten in het dikste deel van de kabeljauw: als dat niet meer doorschijnend is en het visvlees gemakkelijk uit elkaar valt, is de vis gaar. Zet als dat niet zo is de schaal nog een paar minuten in de oven.
  • Was intussen de courgette en snijd de uiteinden eraf. Maak met een spiraalsnijder fijne spaghetti (courgetti) van de courgette. Verhit de overgebleven 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de courgetti al omscheppend in 3 minuten beetgaar. Roer de pesto erdoor.
  • Serveer de courgetti met de vis, venkel en tomaatjes. Garneer eventueel met basilicumblad.

Pesto
Pesto uit een potje bevat vaak veel onnodige toevoegingen. Maak het gerechtje eenvoudig zelf!

  • Pel 2 teentjes knoflook en doe ze in de keukenmachine.
  • Voeg 50 gram pijnboompitten en 50 gram Parmezaanse kaas toe en een snufje zout.
  • Voeg 50 gram basilicumblaadjes toe en laat de keukenmachine draaien tot de blaadjes fijngesneden zijn.
  • Voeg nu 125 milliliter olijfolie toe en draai nog even tot er een grove groene pesto ontstaat. Proef: misschien moet er nog wat peper en zout bij.

Dit recept komt uit het boek Diabetestype 2? Maak jezelf beter.

274953267662267663267664274954 274955 274747
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Pastasalade met kip en venkel

Pastasalade met kip en venkel

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Kruidenpannenkoekjes

Kruidenpannenkoekjes met tomatensalsa

lunchgerecht
4 personen
wachttijd: 30 minuten

Lees meer
gevulde aubergine met linze

Gevulde aubergine met linzen

4 personen
bereidingstijd 40 minuten

Lees meer
Hoe maak je pruimenchutney?

Hoe maak je pruimenchutney?

Het is weer pruimentijd! Verrukkelijk die zoete zachte vruchten. Gewoon zo uit de hand eten of er een lekkere pruimentaart van bakken. Als je veel pruimen hebt, kun je er natuurlijk jam van maken. Maar veel spannender is een pruimenchutney. Heerlijk...

Lees meer
Zoetzure courgette

No waste: zoetzure courgette

Heb je veel courgettes? Maak eens deze zoetzure courgette, heerlijk bij Chinese en Indische gerechten.
Het recept is voor 3 potjes
Bereidingstijd: 20 minuten plus wachttijd minimaal 3 uur

Lees meer
Hoe maak je pindasaus?

Hoe maak je pindasaus?

Pindasaus uit een potje? Nooit meer als je deze hebt gemaakt.
Lekker bij de BBQ

Lees meer
Gegrilde courgette

Courgette en tomaat met geitenkaas

voor- of lunchgerecht
4 personen

Lees meer
Gazpacho koude tomatensoep

Gazpacho de tomates

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Hoe maak je ijskoffie?

Hoe maak je ijskoffie?

Mooi weer! Dan neem je ijskoffie. Maar een frappucino van een bekende koffieketen levert je al gauw honderden calorieën. Deze homemade variant is wat slanker en… ijskoud.

Lees meer
Paprika-olijvensalade

Paprika-olijvensalade

voor- of bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe bereid je venkel?

Hoe bereid je venkel?

Voor je het weet, heb je last van groenteroutine. Week in, week uit, stop je dezelfde groenten in je boodschappentas. De sla, tomaten, komkommer, paprika, broccoli en bloemkool komen haast je oren uit! Neem dan eens wat anders. Venkel bijvoorbeeld,...

Lees meer
Sperziebonen met kip

Sperziebonen met kip

2 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
haringsalade van nieuwe haring

Hoe maak je haringsalade?

Er is weer nieuwe haring! Heerlijk zo uit de hand of op een broodje. Maar je kunt er ook een klassieke pure haringsalade van maken.

Lees meer
avocado-komkommersalade met zalm

Avocado-komkommersalade met gerookte zalm

lunchgerecht
2 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Vliesbloesemlimonade

Hoe maak je vlierbloesemlimonade?

Op het blog Greendelicious vonden we het recept van een lekkere vlierbloesemlimonade. Heerlijk verfrissend en je bepaalt zelf hoeveel suiker je erin doet. Dus staat de vlier in je tuin nog in bloei, of weet je er een te staan in bos of park? Probeer...

Lees meer
Couscoussalade Anne Marije

Couscoussalade met courgette en rozijnen

4 personen
bereiden: 30 minuten

Lees meer
Gegrilde paprika

Hoe maak je gegrilde paprika?

Paprika is lekker, maar gegrilde paprika is hemels. De grill geeft de paprika een zachte, zoete en volle smaak. Perfect als voorafje of als tapa. Je kunt gegrilde paprika’s kopen in een pot of bij de traiteur. Maar als je even de tijd neemt en niet...

Lees meer
Gepofte aardappel

Gepofte aardappel gevuld met garnalen

2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?

Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?

Het grote nadeel van drinkyoghurt of kant-en-klare milkshake is het hoge suikergehalte. Een alternatief zijn de lightvarianten, maar als je dan op de ingrediëntenlijst kijkt sta je verbaasd van wat er allemaal in zit. Terwijl een frisse combinatie...

Lees meer
Witte asperges

Buideltje met zalm en asperges

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten
oventijd: 10 minuten

Lees meer