Hoe bereid je venkel?

Voor je het weet, heb je last van groenteroutine. Week in, week uit, stop je dezelfde groenten in je boodschappentas. De sla, tomaten, komkommer, paprika, broccoli en bloemkool komen haast je oren uit! Neem dan eens wat anders. Venkel bijvoorbeeld, die mooie knolletjes met een subtiele anijssmaak. Vanaf deze maand is Hollandse venkel weer volop verkrijgbaar.

Reken per persoon 1 venkelknol. Snij de onderkant eraf en verwijder de buitenste bladeren als ze lelijke bruine plekken vertonen. Was de knol en snij deze in reepjes. Bewaar het mooie pluimgroen aan de bovenkant.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de venkel 3 minuten. Voeg een scheut witte wijn toe en stoof de venkel in nog eens 5 minuten gaar. Strooi het pluimgroen over de venkel en serveer.

Lekker bij een gehaktbal, karbonaadje of een pasta met roomsaus.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.