Hoe maak je auberginedip?

In Libanon en Egypte eet men als voorgerecht vaak baba ghanoush, een soort dikke dipsaus (ook wel salade genoemd) van aubergine. Gemakkelijk te maken en lekker met (geroosterd) brood.

Verwarm de grill van de oven voor op 200 °C. Grill 2 aubergines in ongeveer 20 minunten gaar en zwart aan de buitenzijde. Draai ze regelmatig. Laat de aubergines afkoelen, snij ze door en schep het vruchtvlees uit de schil.

Meng in een keukenmachine of met de staafmixer het vruchtvlees met 1 teentje knoflook, 1 eetlepel citroensap, zeezout, peper en  3 eetlepels tahin (sesampasta, te koop bij de natuurvoedingswinkel en de toko). Laat de keukenmachine draaien en meng er geleidelijk 80 ml olijfolie door.

Garneer met paprikapoeder, olijven of een takje munt.

Wil je meer mediterrane recepten die passen in een gezond eetpatroon.Schaf ons PuurGezond Mediterrane maandmenu aan met voor 28 dagen een voorbeeld van hoe jij mediterraan kunt eten. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.