Champignonsaus

Een romige champignonsaus bij de varkenshaas, kan het klassieker? Toch is het gewoon erg lekker, ook bij de pasta. Probeer dit recept ook eens met andere paddenstoelen, ze zijn nu volop te koop!

Pel 1 teentje knoflook en snij 2 bosuitjes in ringen. Veeg 250 g champignons schoon en snij ze in plakjes.

Verhit 25 gram boter in een steelpan en fruit de knoflook en bosui. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze beginnen te kleuren en te geuren. Voeg nu 25 g bloem toe, roer goed door en laat de bloem 2 minuten mee warmen.

Voeg dan beetje bij beetje ongeveer 350 ml hete bouillon toe tot een gebonden saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

Tips

  • Gebruik ook eens oesterzwammen, shiitake of gemengde paddenstoelen
  • Vervang een klein deel van de bouillon door een scheutje sherry of witte wijn

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met paddenstoelen