image-10722

Lekker over bloemkool, witlof of prei. Maar kaassaus is ook een prima basis voor een heerlijke pastasaus. Je kunt heel veel kant-en-klare kaassauzen kopen. Maar eigenlijk heb je dat niet nodig, want je maakt het heel gemakkelijk zelf.

Snipper 1 ui en bak in 35 gram boter of3 eetlepels olie tot de ui glazig is. Roer 35 gram bloem door de gesmolten boter zodat een bal ontstaat. Voeg 350 ml melk en toe en klop met een garde het boter/bloemmengsel door de melk. Verhit de vloeistof onder goed roeren tot de saus bindt. Voeg nog 150 ml melk toe en laat de saus 1 minuut doorkoken. Roer 100 g geraspte kaas door de saus.
Even doorwarmen en niet meer laten koken.

Wil je meer weten over de PuurGezond kijk op eten? Lees onze bestseller "Eet Meer!" lekker in je vel met PuurGezond. Het boek bevat veel uitleg en recepten. Het is te koop in onze webshop voor € 21,- 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met kaas