Kerriesaus

Omdat ik in de schappen van de supermarkt zoveel verschillende merken kant-en-klare kerriesaus zie staan, denk ik dat er ontzettend vaak kerriesaus wordt gegeten. Op zich logisch want met een smaakvolle kerriesaus kun je echt alle kanten op. Gevuld met veel groenten en kip, vis, vlees of zelfs ei. Maar de lekkerste kerriesaus maak je natuurlijk zelf.

Maak 1 groene peper schoon, snij deze open en verwijder de zaadjes. Snij de peper in reepjes. Snipper 1 ui en bak deze samen met de peper met 2 theelepels kerriepoeder in 40 gram boter of4 eetlepels olie tot de ui glazig is. Roer 40 gram bloem door de gesmolten boter zodat een bal ontstaat. Voeg 200 ml kokosmelk en 200 ml water of bouillon toe en klop met een garde het boter/bloemmengsel door de melk. Verhit de vloeistof onder goed roeren tot de saus bindt. Saus enkele minuten laten doorkoken. Op smaak brengen met een scheutje citroensap, zout en peper

 

Meer groenten en vaker vis op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.