Hoe maak je kipsaté?

Kant-en-klare kipsaté opwarmen in de magnetron? Ga liever zelf aan de slag. Lekkerder én je kunt er biologische- of scharrelkip voor gebruiken.

Hak 1 stengel citroengras, 2 teentjes knoflook en 3 cm verse gember fijn. Meng dit met 100 ml (zoutarme)sojasaus, 1 theelepel bruine suiker en 50 gram gemalen pinda’s met een staafmixer of blender fijn.

Snij 500 gram kippenvlees in blokjes van ca. 3 bij 3 cm. Meng de blokjes met de marinade en zet het minimaal 1 uur afgedekt weg in de koelkast.

Rijg de kipstukjes aan spiesen (als je houten spiesen gebruikt kan je deze het beste eerst even in water weken). Verhit een grillpan (of de barbecue) en grill de spiesen in ongeveer 10 minuten gaar. Regelmatig draaien. Je kunt de spiesen ook in de oven onder de hete grill leggen. Ook dan regelmatig draaien.

Serveer de saté met een eigengemaakte satésaus, rijst en bijvoorbeeld een komkommersalade of atjar.

8738582886828878288886695 86696 84030
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Broccolisoep met kikkererwten van peulvruchten.nl

Broccolisoep met kikkererwten

4 personen

 

 

Lees meer
Oud brood quiche

Oud-broodquiche uit Lekker koken met restjes

Het nieuwe boek van kliekjeskoningin Daisy Scholte over koken met restjes past perfect bij ons ‘No-waste’ thema van dit jaar. Gemiddeld gooien we 50 kilo voedsel weg per jaar! Maar Daisy bewijst met haar boek dat dit echt niet nodig is. Ze geeft...

Lees meer
homemade boerenomelet

Hoe maak je een boerenomelet?

Sommige producten in de supermarkt zijn te grappig voor woorden. Zoals het zakje voor de boerenomelet. Waar je dan wel zelf nog de eieren aan toe moet voegen. En dat terwijl een omelet zo eenvoudig is, ja zelfs een boerenomelet.

Lees meer
Marokkaanse groenteschotel met ei

Marokkaanse groenteschotel met ei

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je goulash

Hoe maak je goulash?

Bij de slager ligt de goulash kant-en-klaar in de vitrine. En een mix voor goulash is natuurlijk snel gekocht. Maar heb je al eens geprobeerd zelf goulash te maken? Gemakkelijker dan je denkt. En: het hele huis ruikt heerlijk.

Lees meer
Paddenstoelenspread

Paddenstoelenspread

bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Hoe maak je kippensoep

Hoe maak je kippensoep?

Het middel bij griep: een krachtige kippensoep. Maar ook als je niet geveld bent door de griep smaakt zo’n kom kippensoep heel lekker.

Lees meer
Pompoensalade met geroosterde amandelen
kip piri piri

Hoe maak je piri piri?

Een pittige klassieker, afkomstig uit de Portugese keuken: Kip piri piri. In de supermarkt koop je kant-en-klaar gemarineerde kip of alleen het kruidenmengsel in een zakje. Maar je kunt de marinade heel gemakkelijk zelf maken! Precies zo pittig al je...

Lees meer
No bake Dadelbrownie met sinaasappel en kokos

No bake dadelbrownie met sinaasappel en kokos

12-16 stukjes

bereidingstijd 15 minuten

Lees meer
Hoe maak je waldorfsalade ?

Hoe maak je waldorfsalade?

Een klassieker onder de salades is de Waldorfsalade. Deze salade, die oorspronkelijk alleen uit knolselderij, appel en wat mayonaise bestond, wordt volop gepimpt met kippenvlees, walnoten en bleekselderij. Het is een heerlijk frisse salade die het...

Lees meer
one pot poat met zalm en courgette

One-pot pasta met courgette en zalm

2 personen
bereidingstijd 15-20 minuten

Lees meer
Bananenbrood

No waste: hoe maak je bananenbrood?

(Te) rijpe bananen op de fruitschaal? Gooi ze niet weg, maar maak er bananenbrood van!

Lees meer
Kruidentoast met avocado

Kruidentoast met avocado

1 persoon
bereidingstijd: 8-10 minuten

Lees meer
vega erwensoep

Hoe maak je vega erwtensoep?

Erwtensoep is heerlijk met dit koude weer, ook als je niet van vlees houdt!

Lees meer
Venkelrisotto met spekreepjes

Venkelrisotto met spekreepjes

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
hoe maak je gadogado

Hoe maak je gado gado?

Gezond eten duur? Echt niet hoor. Dat bewijst bijvoorbeeld deze gado gado, een goedkoop en heel lekker vegetarisch gerecht.

Lees meer
Linzensalade met geitenkaas

Linzensalade met geitenkaas

2 personen
bereidingstijd: 10 minuten

Lees meer
Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola

Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola

4 personen
bereidingstijd 35 minuten

Lees meer
Hoe maak je gekruid paneermeel?

No waste: hoe maak je gekruid paneermeel?

Kookboeken lezen is niet alleen leuk je leert er ook veel van. Zo leerde ik van Antonio Carluccio – een van de leermeesters van Jamie- een heel lekker paneermeel maken. Hij schrijft dat in het arme Sicilië heel vaak een broodkruimmengsel wordt...

Lees meer