Hoe maak je mueslirepen?

Homemade mueslirepen, leuk om te maken, lekker om te eten. En veel minder zoet dan de kant-en-klare uit de winkel.

Pak de keukenmachine en maal daarin 45 gram havermout fijn. Voeg 130 g gemengde noten en zaden (neem wat je lekker vindt) en 4 medjoul dadels zonder pit toe en maal deze ook even mee. Doe havermout en noten in een kom en voeg nog 180 g havermout, 130 g rozijnen, ½ theelepel zout en ¼ theelepel kaneel toe.

Verwarm de oven voor op 180ºC. In een wat kleinere kom meng je 75 g pindakaas, 3 lepels honing, en 60 g boter . Verwarm dit  zodat de boter smelt en meng dit vervolgens met de ingrediënten van de andere kom. Bekleed een ondiepe ovenschaal met bakpapier en vet dit in. Verdeel het deegmengsel over de schaal en druk alles heel goed aan met een spatel (of met je handen). Bak de koek 35 minuten in de oven, de bovenkant mag mooi bruin worden.

Als de koek uit de oven komt, moet je geduld hebben. Laat eerst een halfuur, in de ovenschaal, afkoelen. Zet vervolgens nog minimaal een halfuur in de koelkast en snij de koek in reepjes.

Gezonder snacken is de eerste stap in het PuurGezond Slank in 8 stappen plan. Deze mueslirepen bewijzen dat gezond snacken ook lekker is. En we beloven je je dat alle stappen in ons plan net zo lekker zijn. Probeer het en ga aan de slag met PuurGezond Slank in 8 stappen Je bestelt het boek voor 21 euro in onze webwinkel  

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor snacks