Hoe maak je nasi?

Je kunt het halen bij de Chinees of bij de slager, kant-en-klaar kopen in de supermarkt of maken met hulp van een pakje: nasi. Maar deze PuurGezond nasi bevat gegarandeerd de grootste portie groenten van allemaal en heel zeker heel veel minder zout.

Kook voor 4 personen 300 gram (zilvervlies) rijst gaar. Giet de rijst af en laat deze goed uitlekken en drogen. Drogen gaat het beste in een vergiet of spreid de rijst uit op een bakplaat. Het moet een goed droge rijst worden.

Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verwijder uit 1 rode peper de zaadjes en snij de peper in reepjes. Hak ui, knoflook en peper heel fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak het geheel heel zachtjes tot de ui zacht wordt.

Voeg 2 theelepels gemalen komijnpoeder, 1 theelepel kurkuma, 2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels gemalen koriander en 2 theelepels laos toe en bak dit even mee. Snij 300 g kipfilet (of varkenslappen) in kleine reepjes. En bak dit 3 minuten mee. Voeg 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sojasaus toe en schep dit goed om.

Snij een kwart wit kooltje en 1 winterwortel in kleine reepjes. Bak de kool en wortel 4 minuten mee. Maak 2 dunne preien schoon en snij ze in ringetjes. Spoel de ringetjes af onder de kraan. Voeg de prei toe en schep even om.

Voeg de droge rijst toe en bak alles op hoog vuur. Heb je een erg grote portie, haal dan eerste de helft van het groente-vleesmengsel uit de pan en bak de helft samen met de helft van de rijst.

Spoel 150 g taugé af onder de kraan en laat het uitlekken. Schep de taugé erdoor en bak alles tot de nasi goed warm is.  

Serveer met (eventueel) een gebakken ei, reepjes omelet, zoetzuur (augurk, zilverui, atjar), sambal, ketjap, kroepoek, en/of een komkommersalade.

Tip:

  • Nasi kan ook prima vega. Laat het vlees achterwege en serveer bijvoorbeeld met een pindasaus
  • Nasikruiden kan je ook voor meer keren tegelijk maken
276054267662267663267664276055 269541 276434
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
3 reacties3
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:
dirks Mama
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
0

dirks Mama -   1 maand 4 weken geleden   1497772109 nog geen score.
Geen trasi?
Taugeh *door* de nasi???

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Mary Stottelaar
Vind ik leuk
0

Mary Stottelaar -   1 maand 4 weken geleden   1497788789 nog geen score.
Ja wij maken alle recepten altijd met een extra portie groente erin verwerkt om aan die 400 gram groenten per dag te komen :)
Trassi kan er zeker ook een beetje door, maar niet iedereen is gecharmeerd van die garnalenpasta. als je het lekker vindt: zeker doen.
toon meer ...
Beetje want is trassi is ook heel zout.

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Kim V B
Vind ik leuk
0

Kim V B -   5 maanden 1 week geleden   1488986823 nog geen score.
Kun je de ketjap en sojasaus weglaten ivm het zout dat daar in zit?

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Pastasalade met kip en venkel

Pastasalade met kip en venkel

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Kruidenpannenkoekjes

Kruidenpannenkoekjes met tomatensalsa

lunchgerecht
4 personen
wachttijd: 30 minuten

Lees meer
gevulde aubergine met linze

Gevulde aubergine met linzen

4 personen
bereidingstijd 40 minuten

Lees meer
Hoe maak je pruimenchutney?

Hoe maak je pruimenchutney?

Het is weer pruimentijd! Verrukkelijk die zoete zachte vruchten. Gewoon zo uit de hand eten of er een lekkere pruimentaart van bakken. Als je veel pruimen hebt, kun je er natuurlijk jam van maken. Maar veel spannender is een pruimenchutney. Heerlijk...

Lees meer
Zoetzure courgette

No waste: zoetzure courgette

Heb je veel courgettes? Maak eens deze zoetzure courgette, heerlijk bij Chinese en Indische gerechten.
Het recept is voor 3 potjes
Bereidingstijd: 20 minuten plus wachttijd minimaal 3 uur

Lees meer
Hoe maak je pindasaus?

Hoe maak je pindasaus?

Pindasaus uit een potje? Nooit meer als je deze hebt gemaakt.
Lekker bij de BBQ

Lees meer
Gegrilde courgette

Courgette en tomaat met geitenkaas

voor- of lunchgerecht
4 personen

Lees meer
Gazpacho koude tomatensoep

Gazpacho de tomates

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Hoe maak je ijskoffie?

Hoe maak je ijskoffie?

Mooi weer! Dan neem je ijskoffie. Maar een frappucino van een bekende koffieketen levert je al gauw honderden calorieën. Deze homemade variant is wat slanker en… ijskoud.

Lees meer
Paprika-olijvensalade

Paprika-olijvensalade

voor- of bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe bereid je venkel?

Hoe bereid je venkel?

Voor je het weet, heb je last van groenteroutine. Week in, week uit, stop je dezelfde groenten in je boodschappentas. De sla, tomaten, komkommer, paprika, broccoli en bloemkool komen haast je oren uit! Neem dan eens wat anders. Venkel bijvoorbeeld,...

Lees meer
Sperziebonen met kip

Sperziebonen met kip

2 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
haringsalade van nieuwe haring

Hoe maak je haringsalade?

Er is weer nieuwe haring! Heerlijk zo uit de hand of op een broodje. Maar je kunt er ook een klassieke pure haringsalade van maken.

Lees meer
avocado-komkommersalade met zalm

Avocado-komkommersalade met gerookte zalm

lunchgerecht
2 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Vliesbloesemlimonade

Hoe maak je vlierbloesemlimonade?

Op het blog Greendelicious vonden we het recept van een lekkere vlierbloesemlimonade. Heerlijk verfrissend en je bepaalt zelf hoeveel suiker je erin doet. Dus staat de vlier in je tuin nog in bloei, of weet je er een te staan in bos of park? Probeer...

Lees meer
Couscoussalade Anne Marije

Couscoussalade met courgette en rozijnen

4 personen
bereiden: 30 minuten

Lees meer
Gegrilde paprika

Hoe maak je gegrilde paprika?

Paprika is lekker, maar gegrilde paprika is hemels. De grill geeft de paprika een zachte, zoete en volle smaak. Perfect als voorafje of als tapa. Je kunt gegrilde paprika’s kopen in een pot of bij de traiteur. Maar als je even de tijd neemt en niet...

Lees meer
Gepofte aardappel

Gepofte aardappel gevuld met garnalen

2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?

Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?

Het grote nadeel van drinkyoghurt of kant-en-klare milkshake is het hoge suikergehalte. Een alternatief zijn de lightvarianten, maar als je dan op de ingrediëntenlijst kijkt sta je verbaasd van wat er allemaal in zit. Terwijl een frisse combinatie...

Lees meer
Witte asperges

Buideltje met zalm en asperges

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten
oventijd: 10 minuten

Lees meer