Hoe maak je pindasaus?

Pindasaus uit een potje? Nooit meer als je deze hebt gemaakt.
Lekker bij de BBQ

Fruit 1 gesnipperde ui, 2 tenen knoflook en 1 theelepel (Surinaamse) sambal een paar minuten in zonnebloemolie. Als je ergens trassi kunt kopen, fruit dan een kwart blokje mee of gebruik garnalenpasta. Als je die ook niet kan vinden, laat dan maar achterwege.

Roer er 300 gram pindakaas door. Voeg nu langzaam water toe terwijl je blijft roeren en de pan nog steeds op het vuur staat.
Op een gegeven moment zul je zien dat er een mooie dikte ontstaat, hiervoor het je ongeveer 250 ml water nodig. Het is dan tijd om 20 gram santen, 3 eetlepels ketjap en sap van ½ citroen toe te voegen en op smaak te brengen met zout. Als je het lekker vindt gebruik je van een van deze laatste ingrediënten iets meer.

Dit recept komt uit Koken zonder studeren van Samuel Levie en Tim Sprangers

272814267662267663267664272815 272792 268982
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Dungesneden tonijn met pasta

Dungesneden tonijn met pasta

voorgerecht
4 personen

Lees meer
Salade van gestoofd fruit en blauwe kaas

Salade van gestoofd fruit en blauwe kaas

lunchgerecht
4 personen

Lees meer
Op de huid gebakken zalm op kruidenpuree

Op de huid gebakken zalm op kruidenpuree

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Opgerolde pizza-makreelsalade

Opgerolde pizza-makreelsalade

lunchgerecht
4 personen
wachttijd: 1-2 uur

Lees meer
Vis in een kruidenjasje

Vis in een kruidenjasje met chips van bieten

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Roerbakschotel met ketjaptofu

Roerbakschotel met ketjaptofu

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Linzenmaaltijdsoep

Linzenmaaltijdsoep

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd 30 minuten

Lees meer
Carpaccio met asperges

Carpaccio met asperges

amuse, hapje of snack
12 personen

Lees meer
Gevulde kipfilet met pesto-olie

Gevulde kipfilet met pesto-olie

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Pittige pepersoep met asperges

Pittige pepersoep met asperges

lunch- of voorgerecht
4 personen

Lees meer
Gegrilde groene asperges met rauwe ham

Gegrilde groene asperges met rauwe ham

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Tweekleurige aspergeomelet

Tweekleurige aspergeomelet

lunch- of hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 35 minuten

Lees meer
Kip met krokante broodsalsa

Kip met krokante broodsalsa

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Panna cotta met aardbeien

Pannacotta met aardbeien

nagerecht
4 personen
bereidingstijd: 10 minuten
wachttijd: enkele uren

Lees meer
Voorjaarsgroenten met muntboter

Voorjaarsgroenten met muntboter

bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Venkel-sinaasappelsalade met frambozendressing

Venkel-sinaasappelsalade met frambozendressing

voorgerecht
4 personen

Lees meer
Gevulde broodbol met maaltijdsalade

Gevulde broodbol met maaltijdsalade

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 12 minuten

Lees meer