Hoe maak je pittige pitten?

Zaden zijn net als noten hele pure snacks, maar soms een beetje saai. Je kunt zaden heel gemakkelijk wat meer pit geven.

Rooster in een droge koekenpan 2 handjeszonnebloempitten en/of pompoenpitten ongeveer 2 minuten, tot ze iets beginnen te kleuren. Bestrooi ze met wat chilipoeder, draai het vuur onder de pan uit en blus de pitten met 2 eetlepels ketjap manis (let op, het kan spatten!). Roer goed zodat alle zaden bedekt zijn met de ketjap.

Laat de zaden op een bord afkoelen en serveer ze binnen 1 uur.

Zonnebloempitten en pompoenpitten bevatten dezelfde gezonde stoffen als noten, maar zijn een stuk goedkoper. Zo kan snacken gezond en niet duur zijn. Om je nog meer te inspireren, maakten we een receptspecial Budgetkoken: een download met 23 recepten die weinig geld kosten en heel gezond zijn, en daarnaast volop tips en tricks om goedkoper uit te zijn met de boodschappen. Je vindt de receptspecial Budgetkoken voor €3,- in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor snacks