Hoe maak je pruimenplaatkoek?

Wat zijn de pruimen heerlijk zoet op dit moment. Of je nu opal, reine Claude of wijnpruimen neemt, allemaal smaken ze even heerlijk. Gewoon lekker zo uit de hand. Je kunt er natuurlijk ook mee bakken. Deze lekkere pruimenplaatkoek bijvoorbeeld. Door die zoete pruimen heb je voor dit gebak (bijna) geen suiker nodig.

Pureer 150 gram rijpe pruimen zonder pit. Meng er 300 gram (spelt)bloem (of een mix van volkorenmeel en bloem) met ½ zakje bakpoeder  en1 ei door. Wil je een iets zoetere smaak meng er dan nog 2 eetlepels suiker of honing door. Snij er 130 gram koude boter door heen met 2 messen tot de boter erwtjesgrootte heeft. Meng met koele handen de ingrediënten tot een deeg. Voeg eventueel een paar lepels koud water toe om het deeg goed te laten plakken. Zet het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast.

Maak ondertussen ongeveer 1 kilo pruimen schoon, halveer ze en verwijder de pit. Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Druk het deeg plat uit op een bakplaat en leg de halve pruimen er dakpansgewijs op. Bak de plaatkoek in ongeveer 40 minuten gaar.

 

Kiezen voor gezondere tussendoortjes is een van de belangrijke stappen die je maakt op weg naar een gezond eetpatroon. Gezondere tussendoortjes kiezen leer je tijdens het PuurGezond plan PuurGezond Slank in 8 stappen. Je schaft het boek aan voor 21 euro in onze webshop.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met fruit