Hoe maak je rabarber-limonadesiroop?

Heel erg veel groeit en bloeit er nog niet in de moestuinen van Nederland, maar de rabarber staat bij iedereen fier boven de grond. Leuk om daar limonadesiroop van te maken. Een vriendin van mij doet dat elk jaar. Ik vroeg haar naar het recept. Ilse bedankt!

Dit recept bevat veel suiker. Die grote hoeveelheid suiker zorgt ervoor dat je de siroop heel lang kunt bewaren, zelfs buiten de koelkast. Door de hoge concentratie suiker kunnen er bijvoorbeeld geen schimmels in gaan groeien. Gebruik je geen of minder suiker in dit recept, dan is het sap slechts een paar weken houdbaar in de koelkast. 

Drink deze heerlijke frisse siroop sterk verdund met water, de hoeveelheid suiker per glas valt reuze mee.

Snij 2 kg rabarber in stukken en laat deze met 800 ml water 30 minuten koken. Zeef het sap door een theedoek/kaasdoek/neteldoek en verwarm het weer. Los er 700 g fijne kristalsuiker in op. Giet de siroop heet in gesteriliseerde flessen. Bewaar de flessen koel en donker.
Leng naar smaak aan met (mineraal)water. In het vroege voorjaar is het sap van de rabarber roze, later in het jaar wordt deze steeds roder.

Heb je een sapketel dan kun je ook hiermee de siroop maken, je hebt dan minder suiker nodig. Maak dan 2 liter sap van circa 4 kg rabarber. Voeg per liter sap ongeveer 50 g kristalsuiker toe en giet het warm in gesteriliseerde flessen. De siroop uit de sapketel  is minder zoet, maar de rabarbersmaak is meer uitgesproken en het sap is minder troebel.

164434162420162421162422164435 164436 164378
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Groentebrochettes met Mexicaanse quinoa

Groentebrochettes met Mexicaanse quinoa

2 personen
Voorbereiden: 20 minuten
Marineren en oven: 30 minuten

Lees meer
Pittig gevulde komkommer

Pittig gevulde komkommer

hapje
10 stuks
bereidingstijd: 5 minuten

Lees meer
Havermout dadel notenreep

Havermout-dadelnotenreep

10-12 repen

Lees meer
Hoe maak je een verkoelende slush?

Hoe maak je een verkoelende slush?

Tijdens een warme dag of na het sporten kun je wel verkoeling gebruiken. Wat denk je van een knalroze aardbeien- of frambozenslush. Zo gemakkelijk zelf te maken!

Lees meer
auberginesalade

Auberginesalade met amandelen

lunch- of bijgerecht
4 personen

Lees meer
Geroosterde-maissalade met avocado en chili-limoendressing
hoe maak je shoarmakruiden

Hoe maak je shoarmakruiden?

Shoarma op PuurGezond? Ja hoor, want je kunt shoarmavlees prima zelf maken. Zonder al het zout en toevoegingen die in kant-en-klaar gekruid shoarmavlees of potjes shoarmakruiden zitten.

Lees meer
Raapstelen

Raapstelenstamppot met gerookte haring

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je de echte kaassouffle?

Hoe maak je de echte kaassoufflé?

Bij een kaassoufflé denk je natuurlijk meteen aan het zonder-vlees-alternatief in de snackbar. Een echte kaassoufflé wint het echter op alle fronten van deze vette hap: smakelijk, bijzonder en erg leuk om te maken!

Lees meer
Brunchbrood met asperges & ei

Brunchbrood met asperges & ei

4-6 personen
bereidingstijd 30 minuten (inclusief marineren)

Lees meer
Hoe maak je rozijnenbrood (voor het Paasontbijt)?

Hoe maak je rozijnenbrood (voor het Paasontbijt)?

Als je wat tijd hebt, is er niets leukers dan zelf je brood bakken. En met de Paasdagen voor de deur is een rozijnenbrood wel heel erg lekker. Je kunt het zelfs vullen met amandelspijs voor een zelfgemaakte Paasstol. Laat de Paashaas maar komen!

Lees meer
kaassoesjes

Kaassoesjes van boerenkaas

hapje
40 tot 50 stuks

Lees meer
Hoe maak je fruitbonbons?

Hoe maak je fruitbonbons?

Ze komen er weer aan, de lekkerste aardbeien. Geniet bijvoorbeeld van de Elsanta of de Lambada’s van Hollandse bodem. Met wat chocolade maak je er in no time een bonbon van.

Lees meer
Twix Shortbread

Twix shortbread

Tussendoortje
20 stuks

Lees meer
hoe maakje muesli

Hoe maak je muesli?

Yoghurt, fruit en ontbijt, dat is een heilige drie-eenheid voor mij. En wat strooi ik door de yoghurt? Muesli! Maar dan zelf gemaakt.

Lees meer
risotto met gehakt en groenten

No-waste Groenterisotto met gehakt

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Hoe maak je schnitzles

Hoe maak je schnitzels?

Vissticks, kroketten, kibbeling en schnitzels danken er hun populariteit aan: het knapperige korstje. Gemaakt van paneermeel en een plakmiddel. Dat kun je zelf ook!

Lees meer
Broccolisoep met kikkererwten van peulvruchten.nl

Broccolisoep met kikkererwten

4 personen

 

 

Lees meer
hoe bak je pannenkoeken

Hoe maak je pannenkoeken?

Zin in pannenkoeken? Dan kun je natuurlijk kiezen voor pannenkoekenmeel waar alleen nog maar melk bij hoeft of zelfs voor kant-en-klare pannenkoeken die je alleen maar hoeft op te warmen in de magnetron. Maar wil je het puur dan maak je je...

Lees meer
Oud brood quiche

Oud-broodquiche uit Lekker koken met restjes

Het nieuwe boek van kliekjeskoningin Daisy Scholte over koken met restjes past perfect bij ons ‘No-waste’ thema van dit jaar. Gemiddeld gooien we 50 kilo voedsel weg per jaar! Maar Daisy bewijst met haar boek dat dit echt niet nodig is. Ze geeft...

Lees meer