vinaigrette zelf maken

Natuurlijk kun je de sla versieren met een kant-en-klare dressing uit een fles. Maar er gaat niets boven een eenvoudige, zelfgemaakte vinaigrette.

Klop 3 eetlepels lekkere olijfolie, 1 eetlepel azijn, snufje zout, snufje peper, drupje honing en een mespuntje mosterd tot een sausje.

Je kunt de dressing met een mini-garde of gewoon met een vork mengen. Klaar! 

  • Op dit basisrecept kun je eindeloos variëren. Gebruik bijvoorbeeld ook eens walnootolie, frambozenazijn, citroensap of een bijzondere mosterd.
  • Voeg verse kruiden (peterselie, basilicum of koriander) toe.
  • Liever minder vet? Vervang een deel van de olie door yoghurt.
  • Zorg dat je salade goed ‘droog’ is, dan komt de dressing veel beter tot zijn recht. Een slacentrifuge is daarvoor heel geschikt.

Op zoek naar lekkere salade? We hebben een PuurGezond receptspecial voor je gemaakt met 24 lekkere en gezonde saladerecepten. Je koopt deze download voor €3,50 in onze webshop

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met dressing