Kersensiroop met een bittertje

voor ca. 600 ml

Maak jij zelf sprankelende frisdrank, exotische vruchtendrankjes of limonadesiroop? Het is op dit moment dé trend. Maar waar haal je goede recepten vandaan? De Zweedse Tove Nilsson, kok en sommelier, weet raad. In haar boek "Limonade, fris & snacks" geeft ze uitstekende basisrecepten voor siropen, frisdrank, maar ook voor het maken van ijskoffie, bubble tea (thee met bubbels) én komboecha (een gefermenteerde theedrank). Recepten voor lekkere snacks maken het boek compleet. Maak bijvoorbeeld popcorn en dan niet naturel of met zout, maar met zeewier en wasabi voor extra pit. En wat denk je van zelf tortillachips maken met diverse salsa's. We zijn heel blij dat we een recept uit het boek met jullie mogen delen. En wie schrikt van de suiker die er in gaat: dat is nodig omdat siroop anders bederft.

Ingrediënten

500 g kersen
270 g ruwe rietsuiker
300 ml water
½ theelepel citroenzuur (drogisterij of online)
150 ml versgeperst citroensap (2-3 citroenen)
geraspte schil van 1 citroen
¼ theelepel aroma van bittere amandelen*
¼ theelepel zout
cocktailkersjes, ter garnering

Bereiden

  • Breng in een steelpan de kersen met de suiker, het water en citroenzuur aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken, zodat de kersen stukkoken en de siroop felrood en een beetje troebel wordt.
  • Neem de pan van het vuur en voeg het citroensap, de rasp, de aroma en het zout toe. Laat afkoelen.
  • Zeef het sap door een doek, giet het in schone glazen flessen en bewaar het in de koelkast.
  • Meng het sap met (spuit)water naar smaak en ijs en garneer met een cocktailkersje.

 

*Aroma van bittere amandelen is te koop in delicatessenwinkels. Er is ook amandelaroma verkrijgbaar in de supermarkt van dr. Oetker of maak het zelf van bittere amandelen. Het is essentieel, want amaretto, tiramisu, bitterkoekjes, chocolade en kersendrank zouden lang niet zo lekker zijn zonder de smaak van bittere amandelen. Die unieke smaak zit in de pitten van steenvruchten (perziken, nectarines, abrikozen, pruimen en kersen).

Tip: Als je vruchtenwijn maakt, bijvoorbeeld kersen- of pruimenwijn, laat dan de pitten mee gisten, heel of gekneusd. Dat geeft die lekkere bittere amandelsmaak. Omdat je siroop voor frisdrank niet zo lang kookt, moet je om datzelfde effect te bereiken aroma toevoegen.

Dit recept komt uit: Tove Nilsson, Limonade, fris & snacks, Good Cook, ISBN9789461431424, 121 pagina's, € 17,50

Bestel bij Bol.com

359663359446359447359448359664 359665 359173
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

knolselderijsoep met paddenstoelen

Knolselderijsoep met paddenstoelen

voorgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Kikkererwtencurry en munt-chilisaus

Kikkererwtencurry met burrito’s en munt-chilisaus (Mexico)

Voor 4 personen
Voorbereiding: 35 minuten
Kooktijd: 50 minuten

 

 

 

Lees meer
Hoe maak je kruidenboter met knoflook?

Hoe maak je kruidenboter met knoflook?

Kruidenboter kun je gemakkelijk zelf maken. Je kunt er eigenlijk elk kruid in doen dat je lekker vindt. Standaard kruidenboter maak je met peterselie en bieslook. Maar denk ook aan basilicum, dragon, rozemarijn of tijm.

Lees meer
Kip met harissa uit de oven

Kip met harissa uit de oven

4 personen
Voorbereiding: 10 minuten; Kooktijd 45 minuten

Lees meer
Hoe maak je rode kool?

Hoe maak je rode kool?

Rode kool is best lekker uit een potje of de diepvries. Maar maak het ook eens zelf!

Lees meer
Waanzinnige bietjes

Waanzinnige bietjes

4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je notenburgers ?

Hoe maak je notenburgers?

Vegetarische vleesvervangers zijn volop te koop in de supermarkt. Maar ze hebben toch altijd iets geknutseld en passen daarom niet zo goed in een PuurGezonde voeding. Gelukkig kun je heel gemakkelijk zelf een goede vegetarische vervanging maken. Dit...

Lees meer
Tunamelt paprika

Tunamelt paprika

4 personen
Bereidingstijd: ± 5 minuten  
Oventijd 10 minuten

De tunamelt is een beroemde sandwich, met z’n romige tonijnvulling en laagje gesmolten kaas. Maar wist je dat in plaats van brood het ook te gek smaakt als gevulde paprika. Een lekker...

Lees meer
Appels

Hoe maak je zelf appelsap?

Nu zijn er appels van nieuwe oogst. Dat zie je, dat ruik je en dat proef je. Het je veel appels gekocht of heb je appels uit eigen boomgaard over? Je kunt er ook zelf appelsap van maken.

Lees meer
Prei in mosterdsaus

Prei in mosterdsaus (Ierland)

4 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Lees meer
Hoe maak je gedroogde tomaten?

Hoe maak je gedroogde tomaten?

Wist je dat je die heerlijke maar prijzige semigedroogde tomaten ook heel goed zelf kunt maken? Handig voor als je op de markt een grote zak tomaten voor bijna nop kunt kopen of als je je eigen oogst niet op krijgt.

Lees meer
Appeltaart zonder taart

Appeltaart zonder taart

Gebak of nagerecht
1 persoon
Bereidingstijd: 5 minuten

Lees meer
Hoe maak je pasta Putanesca?

Hoe maak je pasta Putanesca?

In de supermarkt kun je kiezen uit potten, pakken, zakken en koelverse traiteurachtige tomatensaus. Maar zo’n tomatensaus maak je net zo gemakkelijk zelf. En kan het ook een tikje anders? Ja, als je pasta putanesca maakt.

Lees meer
Bramenmuffins

Bramenmuffins

10-12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je tiramisu?

Hoe maak je tiramisu?

Eigenlijk is tiramisu ‘t lekkerste Italiaanse nagerecht dat er is. Maar dat zou je niet zeggen als je al die kant-en-klare fabrieksprobeersels proeft. Jammer toch. Laat je daarom niet verleiden tot aankoop van zo’n bak met mierzoete vulling, maar...

Lees meer
Gele kiwi powersmoothie

Gele kiwi powersmoothie

koude drank
2 personen
bereidingstijd: 5 minuten

Lees meer
Sorbetijs

Hoe maakje sorbetijs?

Weet je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf ijs te maken? Vooral sorbetijs (waterijs op basis van vers fruit) is supergemakkelijk. Wel heb je per se een diepvriezer of een goed diepvriesvak in je koelkast nodig. Zelf vind ik frambozensorbetijs...

Lees meer
Pastasalade met kip en venkel

Pastasalade met kip en venkel

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je spinazie a la creme

Hoe maak je spinazie à la crème?

De favoriet van veel kinderen: spinazie à la crème. Gek genoeg hadden we die nog niet op onze website staan. Daarom maken we er op verzoek van een van onze lezers ook een PuurGezonde versie van. Dit is trouwens ook een prima basis voor een...

Lees meer
Kruidenpannenkoekjes

Kruidenpannenkoekjes met tomatensalsa

lunchgerecht
4 personen
wachttijd: 30 minuten

Lees meer