Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola

4 personen
bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten
600 gram aardappels
½ knolselderij (ca 400 gram)
600 gram verse (grove) spinazie
3 bosuitjes
8 gedroogde tomaatjes op olie
200 gram gorgonzola (blauwaderkaas)
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels broodkruim (van 1 sneetje brood)
2 lepels pijnboompitten

Bereiden

  • Schil de aardappels en de knolselderij, snij ze in grote stukken en kook de aardappels met de knolselderij in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Was ondertussen de spinazie en laat deze goed uitlekken. Snij de bosui in ringetjes. Snij de tomaten in reepjes. Snij de gorgonzola in blokjes.
  • Hak de pijnboompitjes fijn. Verhit de olie in een koekenpan bak hierin het broodkruim en de pijnboompitjes lichtbruin. Bewaar het gebakken broodkruim
  • Giet de aardappels af en stamp deze tot een puree. Schep de tomaatjes en bosui erdoor. Schep vervolgens de spinazie er in porties doorheen. Laat de spinazie iets slinken.
  • Als alle spinazie erdoor is geschept van het vuur af de gorgonzola erdoor scheppen. Verdeel de stamppot over een schaal en bestrooi met het broodkruim.
128533125717125718125719128534 127816 128187
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
2  
Vind ik leuk
2
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Geroosterde-maissalade met avocado en chili-limoendressing
Raapstelen

Raapstelenstamppot met gerookte haring

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Brunchbrood met asperges & ei

Brunchbrood met asperges & ei

4-6 personen
bereidingstijd 30 minuten (inclusief marineren)

Lees meer
Hoe maak je rozijnenbrood (voor het Paasontbijt)?

Hoe maak je rozijnenbrood (voor het Paasontbijt)?

Als je wat tijd hebt, is er niets leukers dan zelf je brood bakken. En met de Paasdagen voor de deur is een rozijnenbrood wel heel erg lekker. Je kunt het zelfs vullen met amandelspijs voor een zelfgemaakte Paasstol. Laat de Paashaas maar komen!

Lees meer
kaassoesjes

Kaassoesjes van boerenkaas

hapje
40 tot 50 stuks

Lees meer
Hoe maak je fruitbonbons?

Hoe maak je fruitbonbons?

Ze komen er weer aan, de lekkerste aardbeien. Geniet bijvoorbeeld van de Elsanta of de Lambada’s van Hollandse bodem. Met wat chocolade maak je er in no time een bonbon van.

Lees meer
Twix Shortbread

Twix shortbread

Tussendoortje
20 stuks

Lees meer
hoe maakje muesli

Hoe maak je muesli?

Yoghurt, fruit en ontbijt, dat is een heilige drie-eenheid voor mij. En wat strooi ik door de yoghurt? Muesli! Maar dan zelf gemaakt.

Lees meer
risotto met gehakt en groenten

No-waste Groenterisotto met gehakt

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Hoe maak je schnitzles

Hoe maak je schnitzels?

Vissticks, kroketten, kibbeling en schnitzels danken er hun populariteit aan: het knapperige korstje. Gemaakt van paneermeel en een plakmiddel. Dat kun je zelf ook!

Lees meer
Broccolisoep met kikkererwten van peulvruchten.nl

Broccolisoep met kikkererwten

4 personen

 

 

Lees meer
hoe bak je pannenkoeken

Hoe maak je pannenkoeken?

Zin in pannenkoeken? Dan kun je natuurlijk kiezen voor pannenkoekenmeel waar alleen nog maar melk bij hoeft of zelfs voor kant-en-klare pannenkoeken die je alleen maar hoeft op te warmen in de magnetron. Maar wil je het puur dan maak je je...

Lees meer
Oud brood quiche

Oud-broodquiche uit Lekker koken met restjes

Het nieuwe boek van kliekjeskoningin Daisy Scholte over koken met restjes past perfect bij ons ‘No-waste’ thema van dit jaar. Gemiddeld gooien we 50 kilo voedsel weg per jaar! Maar Daisy bewijst met haar boek dat dit echt niet nodig is. Ze geeft...

Lees meer
homemade boerenomelet

Hoe maak je een boerenomelet?

Sommige producten in de supermarkt zijn te grappig voor woorden. Zoals het zakje voor de boerenomelet. Waar je dan wel zelf nog de eieren aan toe moet voegen. En dat terwijl een omelet zo eenvoudig is, ja zelfs een boerenomelet.

Lees meer
Marokkaanse groenteschotel met ei

Marokkaanse groenteschotel met ei

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je goulash

Hoe maak je goulash?

Bij de slager ligt de goulash kant-en-klaar in de vitrine. En een mix voor goulash is natuurlijk snel gekocht. Maar heb je al eens geprobeerd zelf goulash te maken? Gemakkelijker dan je denkt. En: het hele huis ruikt heerlijk.

Lees meer
Paddenstoelenspread

Paddenstoelenspread

bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Hoe maak je kippensoep

Hoe maak je kippensoep?

Het middel bij griep: een krachtige kippensoep. Maar ook als je niet geveld bent door de griep smaakt zo’n kom kippensoep heel lekker.

Lees meer
Pompoensalade met geroosterde amandelen
kip piri piri

Hoe maak je piri piri?

Een pittige klassieker, afkomstig uit de Portugese keuken: Kip piri piri. In de supermarkt koop je kant-en-klaar gemarineerde kip of alleen het kruidenmengsel in een zakje. Maar je kunt de marinade heel gemakkelijk zelf maken! Precies zo pittig al je...

Lees meer