Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola

4 personen
bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten
600 gram aardappels
½ knolselderij (ca 400 gram)
600 gram verse (grove) spinazie
3 bosuitjes
8 gedroogde tomaatjes op olie
200 gram gorgonzola (blauwaderkaas)
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels broodkruim (van 1 sneetje brood)
2 lepels pijnboompitten

Bereiden

  • Schil de aardappels en de knolselderij, snij ze in grote stukken en kook de aardappels met de knolselderij in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Was ondertussen de spinazie en laat deze goed uitlekken. Snij de bosui in ringetjes. Snij de tomaten in reepjes. Snij de gorgonzola in blokjes.
  • Hak de pijnboompitjes fijn. Verhit de olie in een koekenpan bak hierin het broodkruim en de pijnboompitjes lichtbruin. Bewaar het gebakken broodkruim
  • Giet de aardappels af en stamp deze tot een puree. Schep de tomaatjes en bosui erdoor. Schep vervolgens de spinazie er in porties doorheen. Laat de spinazie iets slinken.
  • Als alle spinazie erdoor is geschept van het vuur af de gorgonzola erdoor scheppen. Verdeel de stamppot over een schaal en bestrooi met het broodkruim.
4910140373403744037546841 46842 48408
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
2  
Vind ik leuk
2
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Paddenstoelenspread

Paddenstoelenspread

bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Pompoensalade met geroosterde amandelen
No bake Dadelbrownie met sinaasappel en kokos

No bake dadelbrownie met sinaasappel en kokos

12-16 stukjes

bereidingstijd 15 minuten

Lees meer
Hoe maak je waldorfsalade ?

Hoe maak je waldorfsalade?

Een klassieker onder de salades is de Waldorfsalade. Deze salade, die oorspronkelijk alleen uit knolselderij, appel en wat mayonaise bestond, wordt volop gepimpt met kippenvlees, walnoten en bleekselderij. Het is een heerlijk frisse salade die het...

Lees meer
one pot poat met zalm en courgette

One-pot pasta met courgette en zalm

2 personen
bereidingstijd 15-20 minuten

Lees meer
Bananenbrood

No waste: hoe maak je bananenbrood?

(Te) rijpe bananen op de fruitschaal? Gooi ze niet weg, maar maak er bananenbrood van!

Lees meer
Kruidentoast met avocado

Kruidentoast met avocado

1 persoon
bereidingstijd: 8-10 minuten

Lees meer
vega erwensoep

Hoe maak je vega erwtensoep?

Erwtensoep is heerlijk met dit koude weer, ook als je niet van vlees houdt!

Lees meer
Venkelrisotto met spekreepjes

Venkelrisotto met spekreepjes

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
hoe maak je gadogado

Hoe maak je gado gado?

Gezond eten duur? Echt niet hoor. Dat bewijst bijvoorbeeld deze gado gado, een goedkoop en heel lekker vegetarisch gerecht.

Lees meer
Linzensalade met geitenkaas

Linzensalade met geitenkaas

2 personen
bereidingstijd: 10 minuten

Lees meer
Kipsaté

Hoe maak je kipsaté?

Kant-en-klare kipsaté opwarmen in de magnetron? Ga liever zelf aan de slag. Lekkerder én je kunt er biologische- of scharrelkip voor gebruiken.

Lees meer
Hoe maak je gekruid paneermeel?

No waste: hoe maak je gekruid paneermeel?

Kookboeken lezen is niet alleen leuk je leert er ook veel van. Zo leerde ik van Antonio Carluccio – een van de leermeesters van Jamie- een heel lekker paneermeel maken. Hij schrijft dat in het arme Sicilië heel vaak een broodkruimmengsel wordt...

Lees meer
Stamppot van spruitjes met olijven

Spruitjesstamppot met olijven

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Gluhwein

Hoe maak je gluhwein?

Je kent het van de wintersport en de kerstmarkten: gluhwein. Natuurlijk kun je het kant-en-klaar kopen in flessen, maar zelf maken is erg leuk en heel gemakkelijk!

Lees meer
Crostini met avocado en ansjovis

Bruschetta met ansjovis

hapje
12 stuks
bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Kerststol

Hoe maak je Kerststol?

Het is best veel werk, maar wel heel leuk werk. En met een zelfgebakken kerststol wordt het kerstontbijt natuurlijk nog lekkerder!

Lees meer
roerei met paprika en tomaat

Roerei met paprika, ui en tomaat (Chachouka)

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Homemade chicken Sweet and Sour

Hoe maak je kip Sweet & Sour?

Het is een veel verkochte variant in het pakjes en zakjesschap: chicken sweet & sour. Wist je dat je voor deze heerlijke saus eigenlijk helemaal geen pakje of zakje nodig hebt?

Lees meer
Boerenkoolsalade met rode kool, mango en sesam uit Vers van Donal Skehan