Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola

4 personen
bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten
600 gram aardappels
½ knolselderij (ca 400 gram)
600 gram verse (grove) spinazie
3 bosuitjes
8 gedroogde tomaatjes op olie
200 gram gorgonzola (blauwaderkaas)
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels broodkruim (van 1 sneetje brood)
2 lepels pijnboompitten

Bereiden

  • Schil de aardappels en de knolselderij, snij ze in grote stukken en kook de aardappels met de knolselderij in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Was ondertussen de spinazie en laat deze goed uitlekken. Snij de bosui in ringetjes. Snij de tomaten in reepjes. Snij de gorgonzola in blokjes.
  • Hak de pijnboompitjes fijn. Verhit de olie in een koekenpan bak hierin het broodkruim en de pijnboompitjes lichtbruin. Bewaar het gebakken broodkruim
  • Giet de aardappels af en stamp deze tot een puree. Schep de tomaatjes en bosui erdoor. Schep vervolgens de spinazie er in porties doorheen. Laat de spinazie iets slinken.
  • Als alle spinazie erdoor is geschept van het vuur af de gorgonzola erdoor scheppen. Verdeel de stamppot over een schaal en bestrooi met het broodkruim.
238022231584231585231586238023 238024 237621
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
2  
Vind ik leuk
2
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Gegrilde courgette

Courgette en tomaat met geitenkaas

voor- of lunchgerecht
4 personen

Lees meer
Gazpacho koude tomatensoep

Gazpacho de tomates

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Paprika-olijvensalade

Paprika-olijvensalade

voor- of bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Sperziebonen met kip

Sperziebonen met kip

2 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
haringsalade van nieuwe haring

Hoe maak je haringsalade?

Er is weer nieuwe haring! Heerlijk zo uit de hand of op een broodje. Maar je kunt er ook een klassieke pure haringsalade van maken.

Lees meer
avocado-komkommersalade met zalm

Avocado-komkommersalade met gerookte zalm

lunchgerecht
2 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Vliesbloesemlimonade

Hoe maak je vlierbloesemlimonade?

Op het blog Greendelicious vonden we het recept van een lekkere vlierbloesemlimonade. Heerlijk verfrissend en je bepaalt zelf hoeveel suiker je erin doet. Dus staat de vlier in je tuin nog in bloei, of weet je er een te staan in bos of park? Probeer...

Lees meer
Couscoussalade Anne Marije

Couscoussalade met courgette en rozijnen

4 personen
bereiden: 30 minuten

Lees meer
Gegrilde paprika

Hoe maak je gegrilde paprika?

Paprika is lekker, maar gegrilde paprika is hemels. De grill geeft de paprika een zachte, zoete en volle smaak. Perfect als voorafje of als tapa. Je kunt gegrilde paprika’s kopen in een pot of bij de traiteur. Maar als je even de tijd neemt en niet...

Lees meer
Gepofte aardappel

Gepofte aardappel gevuld met garnalen

2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?

Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?

Het grote nadeel van drinkyoghurt of kant-en-klare milkshake is het hoge suikergehalte. Een alternatief zijn de lightvarianten, maar als je dan op de ingrediëntenlijst kijkt sta je verbaasd van wat er allemaal in zit. Terwijl een frisse combinatie...

Lees meer
Witte asperges

Buideltje met zalm en asperges

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten
oventijd: 10 minuten

Lees meer
Variaties voor in de bidon

Variaties voor in de bidon

Drinken moét bij sporten, dat weet je. Maar soms heb je geen zin in de kant-en-klare hypotone, isotone of hypertone sportdrankjes. Maak dan een van deze acht variaties voor in je bidon. Snel klaar en lekker!

Tijdens het sporten heeft je lichaam...

Lees meer
Hoe maak je gazpacho?

Hoe maak je gazpacho?

Op warme dagen smaakt deze koude Spaanse soep verrukkelijk als lunch of lichte avondmaaltijd (met een Grote Toet na). Een soep die werkelijk propvol groenten zit!

 

 

Lees meer
Linzencaprese van peulvruchten.nl

Linzen caprese

4 personen

Lees meer
Hoe maak je aardbeiensaus

Hoe maak je aardbeiensaus?

De Hollandse zomerkoninkjes zijn al weer volop te koop! Heerlijk zoet smaken ze. Perfect om een lekkere aardbeiensaus van te maken voor over ijs of voor door de yoghurt of kwark. En veel lekkerder dan een saus uit een flesje.

Lees meer
Groentebrochettes met Mexicaanse quinoa

Groentebrochettes met Mexicaanse quinoa

2 personen
Voorbereiden: 20 minuten
Marineren en oven: 30 minuten

Lees meer
tomatenbrood

Hoe maak je pan tostado con tomate?

Een homemade tomatenrecept, omdat we het niet kunnen laten. Deze keer uit Spanje. Dit voorafje of hapje is heel geschikt voor restjes brood. 

Lees meer
Pittig gevulde komkommer

Pittig gevulde komkommer

hapje
10 stuks
bereidingstijd: 5 minuten

Lees meer
Hoe maak je ravigotesaus?

Hoe maak je ravigottesaus?

Te koop in een flesje, maar deze saus maak je ook gemakkelijk zelf. Heel lekker bij gebakken vis natuurlijk. Probeer het ook eens als smaakmaker van rauwkostsalades!

Lees meer