No waste: zoetzure courgette

Heb je veel courgettes? Maak eens deze zoetzure courgette, heerlijk bij Chinese en Indische gerechten.
Het recept is voor 3 potjes
Bereidingstijd: 20 minuten plus wachttijd minimaal 3 uur

Ingredi├źnten

1 kilo courgettes
2 grote uien
3 afgestreken el zout
500 ml ijskoud water
500 ml natuurazijn
250 g kristalsuiker
2 volle tl kurkuma
1 volle tl mosterdzaad

Bereiden:

  • Snij de courgette doormidden, verwijder het zachte gedeelte (zaad) en snij de courgette in blokjes. Snipper de ui. Doe de courgette met de ui, het zout en het water in een kom en laat deze 3 uur (of een nacht) afgedekt op een koele plaats staan.
  • Giet de courgette af, voeg azijn, suiker, kurkuma en het mosterdzaad toe. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken, tot de courgette gaar is.
  • Schep de courgette in met soda schoongemaakte potjes en klop deze een aantal keer op het werkvlak, zodat de massa in elkaar zakt, vul de courgette tot aan de rand en giet dan het azijnmengsel erbij. Vul de potjes tot aan de rand. Sluit ze goed af en zet omgekeerd weg.
  • Na 1 week kun je de zoetzure courgette eten.
353943349937349938349939353944 349586 352911
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Spaanse tortilla met broccoli en bloemkool

Spaanse tortilla met broccoli en geitenkaas

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Lees meer
Wraps met komkommerlinten

Wraps met komkommer en pastrami

lunchgercht
2 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Lees meer
Krudige postelein met kikkererwten

Kruidige postelein met kikkererwten

bijgerecht
2 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Pizza zelf maken

Hoe maak je pizza?

Wat pizza betreft kan je volop kiezen voor gemakkelijk: pizza laten bezorgen door de pizzakoerier of een verse of diepvriespizza afbakken in de oven.

Je kunt het jezelf ook iets minder gemakkelijk, maar wel leuker en lekkerder maken door de pizza...

Lees meer
Zoetzure prei

Zoetzure prei met spaanse peper

bijgerecht
2 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Lees meer
Romige pasts met oesterzwammen

Romige pasta met bleekselderij en oesterzwammen

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Lees meer
Hollandse bruine bonensoep

Hollandse bruine bonensoep

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Lees meer
Mie met varkensvlees en paddestoelen

Mie met paddenstoelen

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Pittige spaghetti

Pittige spaghetti

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Lees meer
rijst

Kerrierijst met kip

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Chili con chocolate y vino

Chili met chocolade en wijn

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Gehaktbrood gevuld met mozzarella

Gehaktbrood gevuld met mozzarella

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
artisjokken

Temperamentvol artisjokkentaartje

bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 20 minuten

Lees meer
Dungesneden tonijn met pasta

Dungesneden tonijn met pasta

voorgerecht
4 personen

Lees meer
Salade van gestoofd fruit en blauwe kaas

Salade van gestoofd fruit en blauwe kaas

lunchgerecht
4 personen

Lees meer
Op de huid gebakken zalm op kruidenpuree

Op de huid gebakken zalm op kruidenpuree

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Opgerolde pizza-makreelsalade

Opgerolde pizza-makreelsalade

lunchgerecht
4 personen
wachttijd: 1-2 uur

Lees meer
Vis in een kruidenjasje

Vis in een kruidenjasje met chips van bieten

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Roerbakschotel met ketjaptofu

Roerbakschotel met ketjaptofu

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Linzenmaaltijdsoep

Linzenmaaltijdsoep

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd 30 minuten

Lees meer