Paprika-olijvensalade

Een kleurrijke salade: daar houden we van bij PuurGezond. Want veel kleurige groenten op je bord betekent ook veel voedingsstoffen. Elke kleur groente bevat weer een andere combinatie van vitamines, mineralen en bioactieve stoffen.

voor- of bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

2 rode paprika’s
1 gele paprika
1 groene paprika
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
60 gram zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel witte wijnazijn

Bereiden

  • Maak de paprika’s schoon en snij in lange repen. Verhit de olie in een grote koekenpan of braadpan met antiaanbaklaag. Bak de paprika’s onder regelmatig omscheppen in circa 10 minuten gaar.
  • Pel en snipper intussen de knoflook. Snij de olijven in dunne plakjes. Bak de knoflook en olijven de laatste paar minuten mee. Voeg de azijn toe. Laat al roerende het vocht verdampen.
  • Breng op smaak met peper en strooi er eventueel wat fijngehakte platte peterselie over. Serveer warm of koud.

Veel groenten eten is een van de basisprincipes van PuurGezond eten. In ons boek "Eet Meer, lekker in je vel met PuurGezond" lees je er meer over

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Saladerecepten