Pastasalade met kip en venkel

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

1 grote venkelknol
4 eetlepels olijfolie
150 gram gerookte kipfilet
100 gram pasta naar keuze
2 sinaasappels
1/2 theelepel Dijonmosterd
1 eetlepel sinaasappellikeur
1 eetlepel dragon
azijn
1 eetlepel kappertjes
50 gram Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Verwijder zonodig de buitenste lelijke bladeren van de venkel. Was de venkel en halveer deze. Hou wat venkelgroen apart. Snij de venkel in partjes en bestrijk de partjes met 2 eetlepels olie.
  • Verhit een grillpan en rooster de venkelpartjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Keer de venkelpartjes een paar keer om. Snij de kipfilet in plakjes.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Doe de pasta in een vergiet en spoel deze af met koud water.
  • Schil de sinaasappels met een scherp mesje boven een kommetje dik tot op het vruchtvlees. Snij de partjes sinaasappel tussen de vliezen uit en vang het sap op in het kommetje. Roer de mosterd, likeur, dragon, azijn en 2 eetlepels olie door het sinaasappelsap. Breng de dressing op smaak met peper.
  • Schep in een ruime schaal, voorzichtig, de dressing, de kappertjes, plakjes kip, venkel- en sinaasappelpartjes door de nog warme gekookte pasta.
  • Bestrooi met de vers geraspte Parmezaanse kaas en laat de salade afkoelen. Knip het venkelgroen boven de salade fijn.
312068304213304214304215312069 312070 311088
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Tunamelt paprika

Tunamelt paprika

4 personen
Bereidingstijd: ± 5 minuten  
Oventijd 10 minuten

De tunamelt is een beroemde sandwich, met z’n romige tonijnvulling en laagje gesmolten kaas. Maar wist je dat in plaats van brood het ook te gek smaakt als gevulde paprika. Een lekker...

Lees meer
Prei in mosterdsaus

Prei in mosterdsaus (Ierland)

4 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Lees meer
Appeltaart zonder taart

Appeltaart zonder taart

Gebak of nagerecht
1 persoon
Bereidingstijd: 5 minuten

Lees meer
Hoe maak je pasta Putanesca?

Hoe maak je pasta Putanesca?

In de supermarkt kun je kiezen uit potten, pakken, zakken en koelverse traiteurachtige tomatensaus. Maar zo’n tomatensaus maak je net zo gemakkelijk zelf. En kan het ook een tikje anders? Ja, als je pasta putanesca maakt.

Lees meer
Bramenmuffins

Bramenmuffins

10-12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je tiramisu?

Hoe maak je tiramisu?

Eigenlijk is tiramisu ‘t lekkerste Italiaanse nagerecht dat er is. Maar dat zou je niet zeggen als je al die kant-en-klare fabrieksprobeersels proeft. Jammer toch. Laat je daarom niet verleiden tot aankoop van zo’n bak met mierzoete vulling, maar...

Lees meer
Gele kiwi powersmoothie

Gele kiwi powersmoothie

koude drank
2 personen
bereidingstijd: 5 minuten

Lees meer
Sorbetijs

Hoe maakje sorbetijs?

Weet je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf ijs te maken? Vooral sorbetijs (waterijs op basis van vers fruit) is supergemakkelijk. Wel heb je per se een diepvriezer of een goed diepvriesvak in je koelkast nodig. Zelf vind ik frambozensorbetijs...

Lees meer
Hoe maak je spinazie a la creme

Hoe maak je spinazie à la crème?

De favoriet van veel kinderen: spinazie à la crème. Gek genoeg hadden we die nog niet op onze website staan. Daarom maken we er op verzoek van een van onze lezers ook een PuurGezonde versie van. Dit is trouwens ook een prima basis voor een...

Lees meer
Kruidenpannenkoekjes

Kruidenpannenkoekjes met tomatensalsa

lunchgerecht
4 personen
wachttijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je bessenjam?

Hoe maak je bessenjam?

Op het moment zijn er zoveel verschillende soorten bessen te koop dat de verleiding wel heel groot is er iets anders mee te doen dan ze alleen maar in de yoghurt te eten. Rode bessen, kruisbessen, blauwe bessen, bosbessen, frambozen, bramen en...

Lees meer
gevulde aubergine met linze

Gevulde aubergine met linzen

4 personen
bereidingstijd 40 minuten

Lees meer
Hoe maak je pruimenchutney?

Hoe maak je pruimenchutney?

Het is weer pruimentijd! Verrukkelijk die zoete zachte vruchten. Gewoon zo uit de hand eten of er een lekkere pruimentaart van bakken. Als je veel pruimen hebt, kun je er natuurlijk jam van maken. Maar veel spannender is een pruimenchutney. Heerlijk...

Lees meer
Zoetzure courgette

No waste: zoetzure courgette

Heb je veel courgettes? Maak eens deze zoetzure courgette, heerlijk bij Chinese en Indische gerechten.
Het recept is voor 3 potjes
Bereidingstijd: 20 minuten plus wachttijd minimaal 3 uur

Lees meer
Hoe maak je pindasaus?

Hoe maak je pindasaus?

Pindasaus uit een potje? Nooit meer als je deze hebt gemaakt.
Lekker bij de BBQ

Lees meer
Gegrilde courgette

Courgette en tomaat met geitenkaas

voor- of lunchgerecht
4 personen

Lees meer
Gazpacho koude tomatensoep

Gazpacho de tomates

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Hoe maak je ijskoffie?

Hoe maak je ijskoffie?

Mooi weer! Dan neem je ijskoffie. Maar een frappucino van een bekende koffieketen levert je al gauw honderden calorieën. Deze homemade variant is wat slanker en… ijskoud.

Lees meer
Paprika-olijvensalade

Paprika-olijvensalade

voor- of bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe bereid je venkel?

Hoe bereid je venkel?

Voor je het weet, heb je last van groenteroutine. Week in, week uit, stop je dezelfde groenten in je boodschappentas. De sla, tomaten, komkommer, paprika, broccoli en bloemkool komen haast je oren uit! Neem dan eens wat anders. Venkel bijvoorbeeld,...

Lees meer