Salade met geroosterde bieten en pecorino romano

lunch- of hoofdgerecht 
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

600 gram rode bieten (rauw)
1 rode ui
(Keltisch) zeezout
3 eetlepels olijfolie
2 biologische eieren
½ krop eikenbladsla (circa 150 gram)
½ krop lollo rosso (circa 125 gram)
kruidenzout (Herbamare)
1 theelepel mosterd
2 eetlepels balsamicoazijn
5 eetlepels koudgeperste olijfolie
20 gram pecorino romano
40 gram walnoten (of een flinke hand)

Bereiden

  • Verwarm de grill voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd ze in gelijke langwerpige parten van ongeveer 4 bij 2 centimeter. Pel de ui en snijd in grove stukken.
  • Doe de bieten en ui in een met bakpapier beklede braadslee. Besprenkel de biet en ui met 3 eetlepels olijfolie. Hussel het met je handen goed door elkaar zodat alle stukken biet en ui bedekt zijn met een laagje olie. Zet de braadslee in de oven onder de grill en rooster de bieten in ongeveer 25 minuten gaar en bruin. Schep tussentijds om.
  • Kook ondertussen de eieren in circa 6 minuten hard, pel ze en snijd ze in de lengte in vieren. Was de verschillende soorten sla en laat goed uitlekken.
  • Meng in een kom kruidenzout, mosterd, balsamicoazijn en 5 eetlepels olijfolie tot een gebonden saus is ontstaan.
  • Doe de sla in een schaal en schep de dressing erdoor. Verdeel de lauwwarm geroosterde bieten, ui en eierpartjes over de salade. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf krullen van de pecorino romano en verdeel deze over de sla. Maal er naar smaak eventueel wat zeezout en zwarte peper over. Garneer de salade met walnoten.

Dit recept komt uit het Natuurlijk! zonder suiker kookboek.

434861426093426094426095434826 434827 434362
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Quinoa-salade

Quinoa salade

4 personen
bereidingstijd 50 minuten

Lees meer
Peulvruchtenparade

Peulvruchtenparade

4-6 personen

 

 

Lees meer
Mosselsoep met saffraan en witte wijn

Mosselsoep met saffraan en witte wijn

4 personen
bereidingstijd: 45 minuten

Lees meer
American pancakes

Hoe maak je American Pancakes?

Echt een feestelijk verwenontbijt, deze kleine dikke Amerikaanse pannenkoekjes. Het recept komt uit ons boek "PuurGezond! Slank in 8 stappen".

Lees meer
hoe maak je stoofvlees italiaans

Hoe maak je stoofvlees op z'n Italiaans?

Het wordt weer eens tijd om je huis te vullen met de heerlijke geuren van een lekkere pan stoofvlees. Veel werk? Juist niet. Zo’n stoofschotel staat snel op en daarna heb je er bijna geen omkijken meer naar.

Lees meer
Kokosyoghurt en gebakken peer

Kokosyoghurtpannenkoek met gebakken peer

4 personen
Ontbijtgerecht

Lees meer
Pizza zelf maken

Hoe maak je pizza?

Wat pizza betreft kn je volop kiezen voor gemakkelijk: pizza laten bezorgen door de pizzakoerier of een verse of diepvriespizza afbakken in de oven.

Je kunt het jezelf ook iets minder gemakkelijk, maar wel leuker en lekkerder maken door de pizza...

Lees meer
vegan linzenpate

Linzenpaté

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 50 minuten

Lees meer

Hoe maak je pindakaas?

Ik heb nooit begrepen waarom pindakaas zo verguisd werd als broodbeleg. Gelukkig is dat verleden tijd. Het is rijk aan gezonde vetten, vitamine E en het smaakt gewoon lekker. Met de pindakaas uit de supermarkt is niet zo veel mis, het is een vrij...

Lees meer
Wortel-sinaasappelsmoothie met gember

Wortel-sinaasappelsmoothie met gember

Voor 4 glazen
Bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Hoe maak je schnitzels?

Hoe maak je schnitzels?

Vissticks, kroketten, kibbeling en schnitzels danken er hun populariteit aan: het knapperige korstje. Gemaakt van paneermeel en een plakmiddel. Dat kun je zelf ook!

Lees meer
Zoete aardappelsoep met gember en gremolata

Zoete aardappelsoep met gember en gremolata

voor- of lunchgerecht
5-6 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Lees meer
Hoe maak je mexicaanse salsa?

Hoe maak je Mexicaanse salsa?

Een heerlijke en gezonde dip! Gebruik ‘m in een wrap, of bij gegrilde kip, bij gebakken aardappeltjes of met wat tacochips.

Lees meer
knolselderijsoep met paddenstoelen

Knolselderijsoep met paddenstoelen

voorgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je sportdrank?

Hoe maak je sportdrank?

Een uurtje sporten? Een glas water voldoet prima om de dorst te lessen. Wie langer dan een uur sport, of behoorlijk fanatiek te keer gaat, kan wel iets meer gebruiken. Een sportdrank dus. Ook die kun je zelf maken!

Een dorstlessende sportdrank...

Lees meer
Kikkererwtencurry en munt-chilisaus

Kikkererwtencurry met burrito’s en munt-chilisaus (Mexico)

Voor 4 personen
Voorbereiding: 35 minuten
Kooktijd: 50 minuten

 

 

 

Lees meer
Hoe maak je kruidenboter met knoflook?

Hoe maak je kruidenboter met knoflook?

Kruidenboter kun je gemakkelijk zelf maken. Je kunt er eigenlijk elk kruid in doen dat je lekker vindt. Standaard kruidenboter maak je met peterselie en bieslook. Maar denk ook aan basilicum, dragon, rozemarijn of tijm.

Lees meer
Kip met harissa uit de oven

Kip met harissa uit de oven

4 personen
Voorbereiding: 10 minuten; Kooktijd 45 minuten

Lees meer
Hoe maak je rode kool?

Hoe maak je rode kool?

Rode kool is best lekker uit een potje of de diepvries. Maar maak het ook eens zelf!

Lees meer
Waanzinnige bietjes

Waanzinnige bietjes

4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer