sinaasappel granola

Wil je gezond ontbijten? Deze granola zit boordevol goede vetten, lekker veel vezels en gezonde voedingsstoffen.

ontbijtgerecht
10-12 porties
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 15 minuten

Ingrediënten

125 gram hazelnoten
150 gram speltvlokken/boekweitvlokken
2 eetlepels zonnebloempitten
2 eetlepels lijnzaad
1 sinaasappel
stukje verse gember (circa 2 cm)
2 eetlepels kokosolie
6 gedroogde abrikozen
bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 160 °C. Hak de noten grof. Meng de noten met de vlokken en zaden.
  • Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil van de sinaasappel boven het granolamengsel, doe echt alleen de oranje schil (het wit eronder is bitter). Schil de gember en rasp die ook fijn boven het mengsel.
  • Smelt de kokosolie. Pers de helft van de sinaasappel uit en schep deze met de gesmolten kokosolie door de granola. Verdeel alles over een bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed.
  • Zet het geheel 15 minuten in de oven tot de granola krokant is. Laat afkoelen en snij ondertussen de abrikozen in stukjes. Meng de abrikozen door de granola. Bewaar in een goed afgesloten bakje.

Heerlijk met yoghurt of kwark en vers fruit.

Wist je dat wij een digitale ontbijtspecial hebben met 15 lekkere en gezonde ontbijtrecepten? Je koop deze download in onze webwinkel voor slechts 2,50 euro Zo hoef je nooit meer zelf een gezond ontbijt te verzinnen.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met fruit