Spruitjesstamppot met olijven

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

800 gram aardappels
1 kilo spruitjes
100 ml melk
2 eetlepels olijfolie
100 gram zwarte olijven in plakjes
400 gram gerookte kipfilet

Bereiding

  • Schil de aardappels. Snij de aardappels in stukken en breng ze met weinig water aan de kook. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze.
  • Kook de spruitjes in 6 minuten beetgaar. Giet de aardappels af, stoom de aardappels even droog en stamp het geheel fijn met een pureestamper. Roer de melk en de olijfolie erdoor tot een mooie puree ontstaat.
  • Schep nu, terwijl je de puree blijft verhitten, de spruitjes en de olijven erdoor. Goed doorscheppen. Snij de gerookte kipfilet in reepjes en schep de kipfilet door de stamppot. Maak op smaak met peper en eventueel wat zout.
615234191 192 3753
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload 20preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
1  
Vind ik leuk
1
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Linzensalade met geitenkaas

Linzensalade met geitenkaas

2 personen
bereidingstijd: 10 minuten

Lees meer
Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola

Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola

4 personen
bereidingstijd 35 minuten

Lees meer
Hoe maak je gekruid paneermeel?

No waste: hoe maak je gekruid paneermeel?

Kookboeken lezen is niet alleen leuk je leert er ook veel van. Zo leerde ik van Antonio Carluccio – een van de leermeesters van Jamie- een heel lekker paneermeel maken. Hij schrijft dat in het arme Sicilië heel vaak een broodkruimmengsel wordt...

Lees meer
Gluhwein

Hoe maak je gluhwein?

Je kent het van de wintersport en de kerstmarkten: gluhwein. Natuurlijk kun je het kant-en-klaar kopen in flessen, maar zelf maken is erg leuk en heel gemakkelijk!

Lees meer
Crostini met avocado en ansjovis

Bruschetta met ansjovis

hapje
12 stuks
bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Kerststol

Hoe maak je Kerststol?

Het is best veel werk, maar wel heel leuk werk. En met een zelfgebakken kerststol wordt het kerstontbijt natuurlijk nog lekkerder!

Lees meer
roerei met paprika en tomaat

Roerei met paprika, ui en tomaat (Chachouka)

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Homemade chicken Sweet and Sour

Hoe maak je kip Sweet & Sour?

Het is een veel verkochte variant in het pakjes en zakjesschap: chicken sweet & sour. Wist je dat je voor deze heerlijke saus eigenlijk helemaal geen pakje of zakje nodig hebt?

Lees meer
Boerenkoolsalade met rode kool, mango en sesam uit Vers van Donal Skehan
Hoe maak je crostini?

Hoe maak je crostini?

Crostini zijn eigenlijk niets anders dan toastjes, maar dan wel de enige echt lekkere. In vele varianten kant-en-klaar te koop. Maar je maakt ze ook heel gemakkelijk zelf van (stok)brood dat je over hebt.

Lees meer
Superselle wokschotel met groente en garnalen

Supersnelle oosterse wokschotel

4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Lees meer
Hoe maak je pizzakruiden

Hoe maak je pizzakruiden?

Als je zelf pizza maakt, neem je natuurlijk geen genoegen met een kant-en-klaar potje pizzakruiden. Dat kun je ook heel gemakkelijk zelf maken. En zonder zout. Want dat zit vaak in de mix die je in de supermarkt koopt.

Lees meer
Lasagne van geroosterde zoete bietjes met geitenkaas

Lasagne van geroosterde zoete bietjes met geitenkaas

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 65-95 minuten

Lees meer
Champignonsaus

Hoe maak je champignonsaus?

Een romige champignonsaus bij de varkenshaas, kan het klassieker? Toch is het gewoon erg lekker, ook bij de pasta. Probeer dit recept ook eens met andere paddenstoelen, ze zijn nu volop te koop!

Lees meer
Wintergranola met siaasappel en chocolade

Wintergranola met sinaasappel en chocolade

8-10 porties
bereidingstijd 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je risotto?

Hoe maak je risotto?

Ben je een beetje verdrietig? Heb je het een beetje koud? Heb je zin in actie in de keuken? Risotto! Het ultieme troostrijke, hartverwarmende gerecht uit Italië.

Lees meer
Aardappel-selderijtaart

Aardappel-selderijtaart

2 personen
oventijd: 50-60 minuten

Lees meer
Hoe maak je een gehaktbal?

Hoe maak je een gehaktbal?

Er zou een compleet kookboek gevuld kunnen worden met alle recepten van gehaktballen in Nederland. Heel wat oma’s en moeders hadden vroeger immers hun eigen gehaktbalrecept. Hier een basisrecept voor de gehaktbal. Op dit recept valt eindeloos te...

Lees meer
Wraps met kikkererwtensalade

Wraps met kikkererwtensalade

lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
nasi zelf gemaakt

Hoe maak je nasi?

Je kunt het halen bij de Chinees of bij de slager, kant-en-klaar kopen in de supermarkt of maken met hulp van een pakje: nasi. Maar deze PuurGezond nasi bevat gegarandeerd de grootste portie groenten van allemaal en heel zeker heel veel minder zout.

Lees meer