PuurGezond vijgen pecankoekjes zonder suiker

Koekjes bevatten altijd suiker. Of het nu suiker uit de suikerpot is of suiker uit fruit zoals banaan, dadels of vijgen. Als het niet zoet smaakt zijn het immers geen koekjes :). Bij PuurGezond kiezen we voor zo min mogelijk zoetigheid, maar als we dan toch iets bakken dan liefst met suikers die van (gedroogd) fruit komen. Dat zijn tenminste geen kale suikers; het fruit levert je namelijk toch ook wat voedingsstoffen. 

snack
12-15 koekjes
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 25 minuten

Ingrediënten

50 gram roomboter
100 gram gedroogde vijgen
rasp van 1 citroen (liefst biologisch)
100 gram (spelt)bloem
1 theelepel bakpoeder
75 gram pecannoten ongezouten

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter. Pureer de vijgen in keukenmachine met de citroenrasp  tot een gladde massa. Voeg op het laatst de gesmolten boter toe aan de massa en draai deze nog even mee. Schep de bloem  met het bakpoeder en het zout door de vijgenmassa.
  • Hak de pecannoten grof en schep ze er ook door. Voeg eventueel wat water toe als het deeg wat droog blijft (dit hangt af van hoe droog de vijgen waren). 
  • Rol vervolgens van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg de balletjes erop en druk ze wat plat.
  • Bak de koekjes in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.

 

Deze vijgen-pecan koekjes zijn ook opgenomen in het slanke PuurGezond lente maandmenu. Als je ons lentemenu volgt dan weet je zeker dat je PuurGezond eet: dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt en dat je iets goeds doet voor je gewicht. Probeer het ook eens. Het Lentemenu is is e-document te koop voor €7,50 in onze webshop.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met noten