Wortel-sinaasappelsmoothie met gember

Carrot juice with fresh carrots and lemon on a wooden table

Voor 4 glazen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

400 gram wortels
4 perssinaasappels
Stukje verse gember (3 cm)
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel kurkuma
½ theelepel gemalen koriander
Citroensap

Bereiden

  • Schrap de wortels en snij ze in kleine stukken. Kook de wortels in ongeveer half gaar. Laat de wortels uitlekken en afkoelen.

  • Pers de sinaasappels uit. Snij de gember in stukjes.

  • Doe de gember met de wortels in een blender. Pureer de wortel.  Voeg het sinaasappelsap toe en pureer nogmaals goed tot een dik glad sap.

  • Roer de komijn, kurkuma en korinader erdoor en maak op smaak met drupje citroensap.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    399755397711397712397713399756 397970 397703
    preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
    010
    0  
    Vind ik leuk
    0
    Geen reacties0
    Bevestig
    Nee
    Ja
    Informatie
    Ok
    Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
    Sluit voorvertoning webpagina
    Voorbeeld laden ...
    Uploaden afbeelding Uploaden pdf
    Voorbeeld laden ...
    Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
    *: verplicht veld
    Voorvertoning reactie
    Sluit voorvertoning reactie
    Annuleer antwoord
    Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

    Geen reacties

    Kokosyoghurt en gebakken peer

    Kokosyoghurtpannenkoek met gebakken peer

    4 personen
    Ontbijtgerecht

    Lees meer
    vegan linzenpate

    Linzenpaté

    hoofdgerecht
    4 personen
    bereidingstijd: 30 minuten
    oventijd: 50 minuten

    Lees meer
    Hoe maak je schnitzels?

    Hoe maak je schnitzels?

    Vissticks, kroketten, kibbeling en schnitzels danken er hun populariteit aan: het knapperige korstje. Gemaakt van paneermeel en een plakmiddel. Dat kun je zelf ook!

    Lees meer
    Zoete aardappelsoep met gember en gremolata

    Zoete aardappelsoep met gember en gremolata

    voor- of lunchgerecht
    5-6 personen
    bereidingstijd: 40 minuten

    Lees meer
    Hoe maak je mexicaanse salsa?

    Hoe maak je Mexicaanse salsa?

    Een heerlijke en gezonde dip! Gebruik ‘m in een wrap, of bij gegrilde kip, bij gebakken aardappeltjes of met wat tacochips.

    Lees meer
    knolselderijsoep met paddenstoelen

    Knolselderijsoep met paddenstoelen

    voorgerecht
    2 personen
    bereidingstijd: 30 minuten

    Lees meer
    Hoe maak je sportdrank?

    Hoe maak je sportdrank?

    Een uurtje sporten? Een glas water voldoet prima om de dorst te lessen. Wie langer dan een uur sport, of behoorlijk fanatiek te keer gaat, kan wel iets meer gebruiken. Een sportdrank dus. Ook die kun je zelf maken!

    Een dorstlessende sportdrank...

    Lees meer
    Kikkererwtencurry en munt-chilisaus

    Kikkererwtencurry met burrito’s en munt-chilisaus (Mexico)

    Voor 4 personen
    Voorbereiding: 35 minuten
    Kooktijd: 50 minuten

     

     

     

    Lees meer
    Hoe maak je kruidenboter met knoflook?

    Hoe maak je kruidenboter met knoflook?

    Kruidenboter kun je gemakkelijk zelf maken. Je kunt er eigenlijk elk kruid in doen dat je lekker vindt. Standaard kruidenboter maak je met peterselie en bieslook. Maar denk ook aan basilicum, dragon, rozemarijn of tijm.

    Lees meer
    Kip met harissa uit de oven

    Kip met harissa uit de oven

    4 personen
    Voorbereiding: 10 minuten; Kooktijd 45 minuten

    Lees meer
    Hoe maak je rode kool?

    Hoe maak je rode kool?

    Rode kool is best lekker uit een potje of de diepvries. Maar maak het ook eens zelf!

    Lees meer
    Waanzinnige bietjes

    Waanzinnige bietjes

    4 personen
    Bereidingstijd: 30 minuten

    Lees meer
    Hoe maak je notenburgers ?

    Hoe maak je notenburgers?

    Vegetarische vleesvervangers zijn volop te koop in de supermarkt. Maar ze hebben toch altijd iets geknutseld en passen daarom niet zo goed in een PuurGezonde voeding. Gelukkig kun je heel gemakkelijk zelf een goede vegetarische vervanging maken. Dit...

    Lees meer
    Tunamelt paprika

    Tunamelt paprika

    4 personen
    Bereidingstijd: ± 5 minuten  
    Oventijd 10 minuten

    De tunamelt is een beroemde sandwich, met z’n romige tonijnvulling en laagje gesmolten kaas. Maar wist je dat in plaats van brood het ook te gek smaakt als gevulde paprika. Een lekker...

    Lees meer
    Appels

    Hoe maak je zelf appelsap?

    Nu zijn er appels van nieuwe oogst. Dat zie je, dat ruik je en dat proef je. Het je veel appels gekocht of heb je appels uit eigen boomgaard over? Je kunt er ook zelf appelsap van maken.

    Lees meer
    Prei in mosterdsaus

    Prei in mosterdsaus (Ierland)

    4 personen
    Voorbereiding: 20 minuten
    Kooktijd: 20 minuten

    Lees meer
    Hoe maak je gedroogde tomaten?

    Hoe maak je gedroogde tomaten?

    Wist je dat je die heerlijke maar prijzige semigedroogde tomaten ook heel goed zelf kunt maken? Handig voor als je op de markt een grote zak tomaten voor bijna nop kunt kopen of als je je eigen oogst niet op krijgt.

    Lees meer
    Appeltaart zonder taart

    Appeltaart zonder taart

    Gebak of nagerecht
    1 persoon
    Bereidingstijd: 5 minuten

    Lees meer
    Hoe maak je pasta Putanesca?

    Hoe maak je pasta Putanesca?

    In de supermarkt kun je kiezen uit potten, pakken, zakken en koelverse traiteurachtige tomatensaus. Maar zo’n tomatensaus maak je net zo gemakkelijk zelf. En kan het ook een tikje anders? Ja, als je pasta putanesca maakt.

    Lees meer
    Bramenmuffins

    Bramenmuffins

    10-12 stuks
    Bereidingstijd: 15 minuten
    Oventijd: 30 minuten

    Lees meer