No waste: Pieper

No waste: Pieper Bier

Wist je dat je bier kunt maken van aardappels? Samen met Brouwerij Troost heeft Instock het initiatief opgepakt om van aardappels een biertje te brouwen. Naast de gebruikelijk ingrediënten van bier is een deel van het mout vervangen door aardappels. De smaak van aardappels is neutraal waardoor de...

Lees meer
Aardappeltjes uit de oven

Video: hoe maak je in de oven gebakken aardappeltjes?

Met aardappeltjes uit de oven kun je iedereen gelukkig maken. Er lijkt nooit genoeg te zijn. Maak dus veel, de volgende dag kun je er altijd nog een salade van maken.

Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct...

Lees meer
Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola

Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola

4 personen
bereidingstijd 35 minuten

Lees meer
Aardappel-selderijtaart

Aardappel-selderijtaart

2 personen
oventijd: 50-60 minuten

Lees meer
Pompoen met braadworst uit de oven

Pompoen met runderbraadworst

2-3 personen
bereidingstijd 30 minuten
oventijd 20 minuten

Lees meer
Aardappelsalade

Video: hoe maak je aardappelsalade?

Zelf aardappelsalade maken is een fluitje van een cent!
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Hoe maak je in de oven gebakken aardappeltjes?

Hoe maak je in de oven gebakken aardappeltjes?

Met aardappeltjes uit de oven kun je iedereen gelukkig maken. Er lijkt nooit genoeg te zijn. Maak dus veel, de volgende dag kun je er altijd nog een salade van maken.

Lees meer
Paddenstoelen-linzenbrood van Estee Strooker

Paddenstoelen-linzenbrood van Estee Strooker

4-6 personen
bereidingstijd: circa 2,5 uur

Lees meer
Aardappelen met uitlopers

Kun je aardappelen met uitlopers nog eten?

Ja hoor eet ze gerust, maar snijd de uitlopers wel ruim uit. Op plaatsen waar uitlopers groeien, zit namelijk de natuurlijke gifstof solanine. Deze stof breekt niet af tijdens koken. Je kunt er allerlei klachten van krijgen, zoals buikpijn, diarree of koorts. Maar dan moet je er wel heel veel van...

Lees meer
Spaanse aardappeltortilla

Video: zo maak je Spaanse tortilla

Kom alvast in zomerse sferen en maak deze heerlijke Spaanse aardappeltortilla. In kwarten gesneden lekker als lunch, of in smallere puntjes als borrelhapje. Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de...

Lees meer
Aardappelgoulash

Aardappelgoulash

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer

Drie Dolle Dagen met Vergeten Groenten

Op 17 oktober, 24 oktober en 14 november 2015 verkoopt de Stichting Vergeten Groenten in de Historische Groentehof alle groenten uit alle tuinen. Voor slechts 15 euro kun je een hele kist groenten oogsten, zoals pastinaak, aardpeer, gele wortel, boerenkool, appels, peren, truffelaardappel en...

Lees meer
Stamppot andijvie

Hoe maak je andijviestamppot?

Het stamppottenseizoen is geopend! De beste start van het seizoen is een stamppot rauwe andijvie. De verse, knapperige andijvie zorgt voor een stamppot met een frisse lichte smaak. Voor het echte frisverse effect moet je wel de andijvie even zelf snijden en niet de voorverpakte gesneden andijvie...

Lees meer
Extra lekkere jus

Geef je jus wat extra’s (maar geen extra calorieën)

Nu het najaar weer nadert, eet je misschien weer vaker stamppot of gekookte aardappels. Jus hoort er dan natuurlijk bij! Hoe maak je de jus lekkerder zonder bergen extra calorieën toe te voegen?

  • Voeg bouillon in plaats van water toe aan het braadvet
  • Bak uitjes en champignons mee en blus dan pas de...
Lees meer
gezonde quiche fritatta met sardines

Frittata met sardientjes en groenten

hoofdgerecht
2 personen

Lees meer