recepten

Dukkah

Hoe maak je dukkah?

Ken je dukkah al? Het is een noten-specerijenmengsel dat van oorsprong uit Egypte komt. Je kunt er...

Lees meer
Hoe maak je chai Latte?

Hoe maak je chai latte?

Verse muntthee? Als je nu wilt meedoen op theegebied, dan zit je achter een kruidige chai latte....

Lees meer
Hoe maak je tomatenketchup?

Hoe maak je tomatenketchup?

Tomatenketchup is waarschijnlijk wel in elke keuken te vinden. Zelf maken kan ook. Erg leuk om te...

Lees meer
Hoe maak je feta in olie?

Hoe maak je feta in olie?

Misschien wel het meest beroemde product uit Griekenland: feta! De kaas gemaakt van geiten- en...

Lees meer
Hoe maak je verse kruidenroomkaas?

Hoe maak je verse kruidenroomkaas?

Kruidenroomkaas wordt vaak gegeten op een stokbroodje bij de barbecue, maar is ook heerlijk...

Lees meer
Viskoekjes

Viskoekjes met verse peterselie

bijgerecht
12 koekjes
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Kruidenmengsels van Het Kruidenhuis

Lekkere kruidenmengsels

Recepten vallen of staan vaak met de kruiden en specerijen die je gebruikt. Ook in een PuurGezonde...

Lees meer
Is het waar dat ik specerijen beter zelf kan malen dan al gemalen kopen?

Is het waar dat ik specerijen beter zelf kan malen dan al gemalen kopen?

Gemalen specerijen zijn prima van smaak en natuurlijk lekker handig om op voorraad te hebben. Maar...

Lees meer
Hoe kan ik zelf de zoetzure smaak in Oosterse gerechten creëren?

Hoe kan ik zelf de zoetzure smaak in Oosterse gerechten creëren?

Suiker (vaak bruine basterdsuiker) en azijn (of een andere zure vloeistof) vormen meestal de basis...

Lees meer
Hoe maak je gedroogde kruiden?

Hoe maak je gedroogde kruiden?

Hebben de kruiden in je moestuin of op je balkon het ook zo goed gedaan deze zomer? Jammer dat het...

Lees meer
Muntthee

Muntthee

drank
voor 6 glazen
bereidingstijd: 10 minuten

Lees meer
Waarom ga je van peper niezen?

Waarom ga je van peper niezen?

In peperkorrels zit de stof piperine. Als je gemalen peper op de een of andere manier opsnuift,...

Lees meer
Kruiden

Verse kruiden van Buysman

Verse kruiden zijn de smaakmakers bij uitstek. Je kunt ze natuurlijk zelf telen, maar als je geen...

Lees meer
Verse kruiden

Verse kruiden invriezen

Heb je voor een gerecht verse kruiden gebruikt en nog wat over? Je kunt ze gemakkelijk invriezen en...

Lees meer
Tagliatelle met kalkoen en pesto

Tagliatelle met kalkoenfilet en pestoroomsaus

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Avocadosoep

Avocadosoep met kerrie en koriander

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Lees meer
Hoe maak je kruidenboter met knoflook?

Hoe maak je kruidenboter met knoflook?

In Skek serveren we bij het brood altijd huisgemaakte kruidenboter. Je kunt er eigenlijk elk kruid...

Lees meer
Op de huid gebakken zalm op kruidenpuree

Op de huid gebakken zalm op kruidenpuree

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer