Ratatouille

Video: hoe maak je ratatouille?

Met een geurige ratatouille eet je met speels gemak je dagelijkse portie groenten. Maak deze groenteschotel in ruime hoeveelheden, zodat je een lekker hapje voor de volgende dag overhoudt.
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de...

Lees meer
Hoe maak je auberginedip?

Hoe maak je auberginedip?

In Libanon en Egypte eet men als voorgerecht vaak baba ghanoush, een soort dikke dipsaus (ook wel salade genoemd) van aubergine. Gemakkelijk te maken en lekker met (geroosterd) brood.

Lees meer
Hoe maak je ratatouille?

Hoe maak je ratatouille?

Met een geurige ratatouille eet je met speels gemak je dagelijkse portie groenten. Het is wel even wat snijwerk, maar verspil je tijd niet aan fijnsnijderij. Grof gesneden is de norm! Maak deze groenteschotel in ruime hoeveelheden, zodat je een lekker hapje voor de volgende dag overhoudt.

Lees meer
gezond recept vega broodsalade met aubergine

Geroosterde aubergine met Libanese broodsalade

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 45 minuten

Lees meer
caponata homemade recept aubergine

Hoe maak je caponata?

Dit is een van mijn lievelingsgerechten. Maar het blijkt dat veel mensen dit zoetzure groentegerecht boordevol aubergine helemaal niet kennen. Tijd voor een homemade recept dus! 

Lees meer
gezonde lasagne met aubergine

Lasagne van aubergine

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Hoe maak je aubergine imam bayildi?

Hoe maak je aubergine imam bayildi?

Nog een culinair uitstapje naar een van de populairste vakantielanden van dit moment: Turkije. Wie er geweest is, weet dat iman bayildi een van de beroemdste groenteschotels van Turkije is. Letterlijk betekent dit ‘de imam die omviel’. Het is een heerlijk stoofgerecht dat eenvoudig te bereiden is,...

Lees meer
Hoe maak je ratatouille uit de oven

Hoe maak je ratatouille uit de oven?

Ratatouille – dat heerlijke Franse groentegerecht -  zorgt in één klap voor een flinke portie groente op je bord. Bereid deze groentestoofschotel eens in de oven. Heel gemakkelijk! Maak lekker veel (het dubbele recept kan ook), zodat je een lekker hapje voor de volgende dag overhoudt.

Lees meer
Gekarameliseerde aubergine

Gekarameliseerde aubergine

bijgerecht
2-3 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 30 minuten

Lees meer
Aubergine met karnemelksaus

Aubergine met karnemelksaus

voorgerecht
4 personen

Lees meer
Involtini di Melanzane (auberginerolletjes)
Gevulde aubergine

Gevulde aubergines met tomaat en ui

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 40 minuten

Lees meer
Provencaalse hamlapjes

Provençaalse hamlapjes

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 35 minuten

Lees meer
Mary Stottelaar

Verliefd!

Kan je verliefd zijn op eten? Op een groente wel te verstaan? Ik geloof het wel. Ik kreeg namelijk helemaal vlinders in mijn buik toen de groenteboer me een hele zak aubergines mee naar huis gaf, zomaar voor niks, omdat hij ze niet kwijtraakte en ze toch echt weg moesten. Toegegeven: ze waren niet...

Lees meer