Hoe maak je waldorfsalade ?

Hoe maak je waldorfsalade?

Een klassieker onder de salades is de Waldorfsalade. Deze salade, die oorspronkelijk alleen uit knolselderij, appel en wat mayonaise bestond, wordt volop gepimpt met kippenvlees, walnoten en bleekselderij. Het is een heerlijk frisse salade die het goed doet als complete maaltijd maar ook lekker is...

Lees meer
Marinade

Hoe maak je een marinade?

Laat al die voorgemarineerde lappen vlees of stukken vis voor op de barbecue links liggen. Maak je eigen marinade! Echt, het is heel eenvoudig.

Lees meer
Vis op de barbecue

Is de vis op jouw BBQ in de haak?

 

Vis op de barbecue is verrukkelijk! Maar hoe zit dat nou eigenlijk met de visstanden en het milieu, welke vissen kun je wel of juist beter niet kopen?
Deze vraag beantwoordt Questionmark voor je. Via een handige app en website kun je opzoeken welk visproduct duurzaam is en welke niet, bijvoorbeeld...

Lees meer
hoe maak je picknickbrood voor onderweg

Hoe maak je picknickbrood (voor onderweg)?

Als wij op vakantie gaan en een lange reis met de auto voor de boeg hebben, dan gaat er al sinds jaar en dag een zelfgebakken brood mee voor onderweg. Het bijzondere aan dit “picknickbrood” is, dat ik het beleg erin meebak. Het brood doet het trouwens ook heel goed op een buffet of bij een kop...

Lees meer
homermade Coleslaw

Hoe maak je coleslaw?

Als het nu toch nog echt barbecue-weer wordt… maak er dan eens een coleslaw bij. In Amerika ontbreekt deze salade bij geen enkele barbecue, maar toch is het van oorsprong geen Amerikaans recept. Hollandse immigranten brachten het recept ooit mee naar de VS. Je kunt de salade, die traditioneel met...

Lees meer
Tzatziki

Video: hoe maak je tzatziki

Zo maak je tzatziki. Heerlijk bij de barbecue, bij gegrild vlees of gewoon als dip.

Je vindt het recept hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Vis in de oven

Ik heb geen grillpan. Kan ik de oven gebruiken om te grillen?

 

Je kunt in plaats van een grillpan zeker ook de grill van de oven gebruiken. In de oven ontstaan wel minder karakteristieke “grillstrepen”.
Zo doe je het: verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand. Smeer het te grillen product (bijvoorbeeld een moot vis) in met wat olie. Leg het dan...

Lees meer

Bij grillen van vlees ontstaan donkere strepen. Zijn die niet schadelijk?

De mooie donkere strepen die bij grillen in een grillpan op het vlees ontstaan zijn niet schadelijk. De strepen ontstaan door de bruiningsreactie (ookwel Maillardreactie genoemd). Deze reactie treedt op als je vlees verhit doordat verhitte eiwitten aan de oppervlakte van vlees zich hechten aan de...

Lees meer

Hoe maak je een hamburger?

Kant-en-klare hamburgers zijn vaak vet en heel zout. Dat moet toch beter kunnen dacht ik, want als ik dan een hamburger met patat eet, dan wil ook wel een lekkere… En volgens mij is het me gelukt. 

Lees meer
satésaus

Hoe maak je satésaus?

Satésaus uit het schap of vriesvak van de supermarkt laat jij voortaan links liggen. Want als je deze zelfgemaakte saus eenmaal geproefd hebt, wil je niet anders meer!

Lees meer

Kan fruit op de barbecue?

Dat kan zeker en is zelfs heel lekker! Fruit bevat van nature veel suiker. Tijdens het grillen karamelliseert die suiker en dat zorgt voor een extra zoete smaak.
Kies bij voorkeur wel fruit dat stevig is en niet teveel vocht bevat. Appel, mango en ananas bijvoorbeeld. Frambozen en bramen zijn...

Lees meer

Veilig barbecueën: Willem Wever weet hoe!

Om samen met je kinderen te kijken: deze aflevering van Willem Wever over veilig barbecueën.

Lees meer

Knabbelen van gegrilde kolven

Leg deze zomer voor de kinderen (én voor jezelf) eens een maïskolf op de barbecue.
Kook de maïskolven eerst circa 10 minuten in ruim water. Giet de kolven af en bestrijk ze met olie. Bestrooi eventueel met wat zout en peper. Grill de maïskolven vervolgens zo’n 8 tot 10 minuten op de hete barbecue en...

Lees meer
barbecuesaus

Hoe maak je barbecuesaus?

Of het nu wel of geen goed barbecueweer is, niets hoeft je ervan te weerhouden deze homemade barbecuesaus te maken. Deze smaakt namelijk ook prima bij een bal gehakt of een karbonade. 

Lees meer

Smeltende chocobananen

Je kunt een barbecue natuurlijk afsluiten met een ijsje voor iedereen. Maar veel verrassender is het om bananen in folie te verpakken en te verwarmen op de barbecue. Voor kleine eters kun je een banaan in de lengte halveren. Leg de (halve) banaan op een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om de...

Lees meer