Hoe bereid je venkel?

Hoe bereid je venkel?

Voor je het weet, heb je last van groenteroutine. Week in, week uit, stop je dezelfde groenten in je boodschappentas. De sla, tomaten, komkommer, paprika, broccoli en bloemkool komen haast je oren uit! Neem dan eens wat anders. Venkel bijvoorbeeld, die mooie knolletjes met een subtiele anijssmaak....

Lees meer
peulvruchtenspreads

Smeersels van peulvruchten

Denk je aan borrelhapjes dan denk je niet meteen aan peulvruchtenspreads. Sterker nog, het klinkt niet gelijk lekker, maar dat is het wel! Met steeds meer aandacht voor plantaardig eten zijn plantaardige spreads straks niet meer weg te denken.

Hier en daar worden ze al verkocht, maar waarom niet...

Lees meer
auberginesalade

Auberginesalade met amandelen

lunch- of bijgerecht
4 personen

Lees meer
Hoe maak je de echte kaassouffle?

Hoe maak je de echte kaassoufflé?

Bij een kaassoufflé denk je natuurlijk meteen aan het zonder-vlees-alternatief in de snackbar. Een echte kaassoufflé wint het echter op alle fronten van deze vette hap: smakelijk, bijzonder en erg leuk om te maken!

Lees meer
Hoe maak je schnitzles

Hoe maak je schnitzels?

Vissticks, kroketten, kibbeling en schnitzels danken er hun populariteit aan: het knapperige korstje. Gemaakt van paneermeel en een plakmiddel. Dat kun je zelf ook!

Lees meer
Hoe maak je waldorfsalade ?

Hoe maak je waldorfsalade?

Een klassieker onder de salades is de Waldorfsalade. Deze salade, die oorspronkelijk alleen uit knolselderij, appel en wat mayonaise bestond, wordt volop gepimpt met kippenvlees, walnoten en bleekselderij. Het is een heerlijk frisse salade die het goed doet als complete maaltijd maar ook lekker is...

Lees meer
Aardappeltjes uit de oven

Video: hoe maak je in de oven gebakken aardappeltjes?

Met aardappeltjes uit de oven kun je iedereen gelukkig maken. Er lijkt nooit genoeg te zijn. Maak dus veel, de volgende dag kun je er altijd nog een salade van maken.

Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct...

Lees meer
Kipsaté

Hoe maak je kipsaté?

Kant-en-klare kipsaté opwarmen in de magnetron? Ga liever zelf aan de slag. Lekkerder én je kunt er biologische- of scharrelkip voor gebruiken.

Lees meer
Cranberrycompote

Video: hoe maak je cranberrycompote?

Heerlijk bij het Kerstdiner, maar ook de rest van het jaar lekker: cranberrycompote.

Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Hoe maak je crostini?

Hoe maak je crostini?

Crostini zijn eigenlijk niets anders dan toastjes, maar dan wel de enige echt lekkere. In vele varianten kant-en-klaar te koop. Maar je maakt ze ook heel gemakkelijk zelf van (stok)brood dat je over hebt.

Lees meer
Hoe maak je een gehaktbal?

Hoe maak je een gehaktbal?

Er zou een compleet kookboek gevuld kunnen worden met alle recepten van gehaktballen in Nederland. Heel wat oma’s en moeders hadden vroeger immers hun eigen gehaktbalrecept. Hier een basisrecept voor de gehaktbal. Op dit recept valt eindeloos te variëren. Wat wordt jouw eigen homemade...

Lees meer
Stoofperen

Video: hoe maak je stoofperen?

Stoofpeertjes zijn heerlijk. En echt niet moeilijk om te maken. Probeer het zelf eens.
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Quinokoekjes uit easy peasy lunchbox

Quinoa koekjes voor de lunchtrommel

voor 6-8 koekjes

Lees meer
Aardappelsalade

Video: hoe maak je aardappelsalade?

Zelf aardappelsalade maken is een fluitje van een cent!
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Hoe maak je in de oven gebakken aardappeltjes?

Hoe maak je in de oven gebakken aardappeltjes?

Met aardappeltjes uit de oven kun je iedereen gelukkig maken. Er lijkt nooit genoeg te zijn. Maak dus veel, de volgende dag kun je er altijd nog een salade van maken.

Lees meer