Bloemkool

Zo maak je tabouleh van bloemkool

Uit haar boek “I love Groenten” maakt Janneke Vreugdenhil tabouleh van bloemkool met granaatappel.

Lees meer
Bloemkool en broccoli

Ook de stronken

Veel mensen eten van broccoli en bloemkool alleen de roosjes. Maar wist je dat je de stronken van broccoli gewoon kunt schillen en in plakjes mee kunt koken of roerbakken met de roosjes? Of gebruik je keukenmachine! Rasp de stronken in reepjes of kleine stukjes. Lekker om je soep of salades mee af...

Lees meer
indiase curry met papadums

Indiase curry met pappadums

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je piccalilly?

Hoe maak je piccalilly?

Soms is het lastig om weer nieuwe ideeën voor deze rubriek te krijgen. Maar sinds ik op de antipakjesavond matinee was, kunnen we weer even vooruit. Een deel van de aanwezigen was bereid hun recepten te delen. Bijvoorbeeld Esmee Scholten  Zij maakt een heerlijke homemade piccalilly. 

Lees meer
Bloemkool

Koken voor 1 persoon

Eet jij meestal alleen en kost het je ook moeite om voor één persoon lekker te koken zonder veel restjes over te hebben? Hierbij wat tips:

·         Kies in plaats van kropsla voor bladsla, rucola of Salanova. Van bladsla en rucola kun je een kleine portie kopen en houd je geen halve krop over....

Lees meer