Honing-mosterddressing

Video: hoe maak je honing-mosterddressing?

Met maar een paar ingrediënten maak je razendsnel je eigen honing-mosterddressing. Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
vinaigrette zelf maken

Hoe maak je vinaigrette?

Natuurlijk kun je de sla versieren met een kant-en-klare dressing uit een fles. Maar er gaat niets boven een eenvoudige, zelfgemaakte vinaigrette.

Lees meer

Salad in a jar

Bij PuurGezond zijn we dol op soepen tussen de middag, afgewisseld met lekkere salades. Eet jij ook graag salades tussen de middag, maar vind je meenemen naar bijvoorbeeld werk wat lastig? Dan is dit boek echt wat voor jou. Hierin staan de lekkerste combinaties voor salades die je meeneemt in een...

Lees meer
Erwtjes-farro salade

Erwtjes-farro salade

bij- of lunchgerecht
6 personen

Lees meer
mary stottelaar puur koken

Even schudden voor gebruik

Er werd bij ons thuis vroeger heel wat afgeschud. Mijn moeder was van de generatie die pakjes en zakjes omarmde. Dus bij ons thuis geen homemade, maar bij voorkeur snel en kant-en-klaar. In die tijd moest er met de flessen ketchup, slasaus en sladressing flink geschud worden voor gebruik. Dat stond...

Lees meer

Waarvoor kan ik balsamicoazijn gebruiken?

Veel mensen komen niet veel verder dan het sprenkelen van balsamicoazijn (aceto balsamico) over salades. Dat geeft je salade meteen iets extra’s. Maar gebruik de zoete, aromatische smaak ook als accent over gegrilde groenten. En wat dacht je van een scheutje door de pastasaus, tomatensoep of

gekaram... Lees meer

Hoe maak je yoghurtdressing?

In het voorjaar en de zomer eet je sla, dat is een feit. En terecht, er gaat ook niets boven een lekkere ouderwetse salade van kropsla, met tomaat, komkommer of plakjes ei. En de dressing? Yoghurtdressing! Niet uit een fles, maar zelfgemaakt.

Lees meer
Sesamzaadjes

Wat is tahin?

Tahin is sesampasta. Te koop in natuurvoedingswinkels, bij de toko, in de mediterrane supermarkt en soms ook in de gewone supermarkt.
Het is 1 van de ingrediënten van hummus, maar ook te gebruiken in bijvoorbeeld dressings en auberginedip. Je kunt het ook, net als pindakaas, lekker op je brood of...

Lees meer
Salade met avocado

Wat kan ik doen met een halve avocado die ik over heb?

Avocado verkleurt snel. Dit proces kun je remmen, door de halve avocado (ongeschild) te bewaren met de pit er nog in. Ook besprenkelen met citroensap helpt.
Je kunt de halve avocado verwerken in:

  • Een topping voor wraps (guacamole)
  • Een dressing voor rauwkost door de avocado fijn te prakken en te...
Lees meer
Warme salade met kip en een romige dragondressing

Warme salade met kip en een romige dragondressing

hoofdgerecht
6 personen

Lees meer
Hoe maak je mosterd?

Hoe maak je mosterd?

Heerlijk, mosterd! Wist je dat je het ook zelf kunt maken? En je kunt eindeloos variëren in smaak. Daarom is het zo leuk om hiervoor even de keuken in te duiken.

Lees meer

Hoe maak je wijn-azijn?

Weggooien is zonde en dat geldt helemaal voor wijn. Maar soms blijft er toch een restje staan, na een avondje of een weekend. Grijp je kans en maak er zelf wijnazijn van. Het mooie is dat je er bijna niets voor hoeft te doen.

Lees meer
Olie en azijn

Er zijn zoveel soorten azijn, wat is het verschil in smaak?

We zetten het even op een rijtje:

  • Witte azijn: puur azijnzuur en is neutraal, iets scherp van smaak
  • Balsamicoazijn: intens zoetzure smaak van wisselende kwaliteit. Er is witte en rode balsamicoazijn. De rode smaakt iets zoeter
  • Chinese zwarte azijn: veel is een beetje te vergelijken is met...
Lees meer
Hoe maak je aïolie?

Hoe maak je aïoli?

De Spaanse variant op knoflooksaus heet aïoli. “All i oli” is Catalaans voor knoflook en olie. Natuurlijk kan je deze saus in een potje kopen. Maar, zoals alles wat met “verse” gepelde knoflookteentjes is gemaakt, deze saus smaakt echt veel beter als  je ‘m zelf bereidt.  

Lees meer
Gebakken lekkerbekje met sla en aardappels

Gebakken lekkerbekje met sla en aardappels

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer