Gado gado

Video: hoe maak je gado gado?

Gezond eten duur? Echt niet hoor. Dat bewijst bijvoorbeeld deze gado gado, een goedkoop en heel lekker vegetarisch gerecht.

Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die...

Lees meer
Hoe maak je de echte kaassouffle?

Hoe maak je de echte kaassoufflé?

Bij een kaassoufflé denk je natuurlijk meteen aan het zonder-vlees-alternatief in de snackbar. Een echte kaassoufflé wint het echter op alle fronten van deze vette hap: smakelijk, bijzonder en erg leuk om te maken!

Lees meer
Eiersalade

Video: hoe maak je eiersalade

Bij de Paasdagen horen natuurlijk eieren. Maak bijvoorbeeld deze frisse eiersalade voor bij de brunch of op toast aan het einde van de middag.

Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe...

Lees meer
Gehaktbal met ei

Slanke gehaktbal - met een verrassing

Gehakt is niet het meest slanke vlees dat er is! Deze gehaktbal zorgt voor een verrassing aan tafel en bevat minder calorieën dan een gewone gehaktbal.
Kook voor 4 personen 4 vrije uitloop eieren tot ze net hard zijn (7 minuten). Kruid 200 gram biologisch rundergehakt en verdeel het in 4 porties....

Lees meer
homemade boerenomelet

Hoe maak je een boerenomelet?

Sommige producten in de supermarkt zijn te grappig voor woorden. Zoals het zakje voor de boerenomelet. Waar je dan wel zelf nog de eieren aan toe moet voegen. En dat terwijl een omelet zo eenvoudig is, ja zelfs een boerenomelet.

Lees meer
Marokkaanse groenteschotel met ei

Marokkaanse groenteschotel met ei

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer

Investeer in… een eiersnijder

Voor een prikkie heb je er al 1 in huis: een eiersnijder. Kinderen vinden het ineens nóg leuker om een ei te pellen, met de eiersnijder in plakjes te snijden en op hun boterham te verdelen. En zo krijgen ze meteen weer een flinke portie eiwitten, B-vitamines, ijzer en zink binnen.

Trouwens: een...

Lees meer
Salade met ei

Geen droge blaadjes sla

Als je een paar kilo’s kwijt wilt, is minder eten een logisch gevolg. Maar honger jezelf niet uit! Een salade als lunch is een goed idee, maar een paar droge blaadjes sla met een beetje komkommer is niet genoeg. Verwerk in je salade naast een grote hoeveelheid groenten ook minstens een eiwitrijk...

Lees meer
hoe maak je gadogado

Hoe maak je gado gado?

Gezond eten duur? Echt niet hoor. Dat bewijst bijvoorbeeld deze gado gado, een goedkoop en heel lekker vegetarisch gerecht.

Lees meer
roerei met paprika en tomaat

Roerei met paprika, ui en tomaat (Chachouka)

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Couscousfritata

Couscousfrittata

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Rauwe eieren

Hoe kan ik testen of een ei vers of bedorven is?

Daar zijn verschillende trucjes voor:
1. Leg het ei in een kom met koud water om te zien of het drijft. Eieren hebben een luchtkamer: een klein deel dat gevuld is met lucht. Als het ei ouder wordt, neemt de hoeveelheid lucht in de luchtkamer toe. Zakt het ei naar de bodem? Dan heb je dus een vers ei...

Lees meer
caesar salade

Hoe maak je Caesar salad?

Er zijn van die klassieke gerechten die je in (bijna) elk restaurant kunt bestellen en die toch overal weer nét even anders smaken. Tiramisu is daar een goed voorbeeld van, net als tomatensoep en crème brûlée. Maar ook van een caesar salad bestaan 100.000 restaurantvarianten. Deze variant maak je...

Lees meer
Hoe maak je hollandaise-saus?

Hoe maak je hollandaise-saus?

Ja hoor ze zijn er weer: asperges! Door het koude weer van de afgelopen tijd komt de aanvoer maar mondjesmaat op gang, maar als nu even de zon doorbreekt schiet het witte goud de grond uit. Je kunt deze groente heerlijk eten met gekookte krieltjes, ei en ham. Serveer er gesmolten boter bij. Of, erg...

Lees meer
Quiche

Hoe maak je een quiche?

Een hartige taart uit de oven is een perfecte avondmaaltijd of een heerlijk buffetgerecht dat je gemakkelijk van te voren kunt maken en waarop je eindeloos kunt variëren. Laat alle pakje, zakjes en mixen eens achterwege en maak ‘m helemaal zelf. Eigenlijk heel simpel, zelfs het deeg.

Lees meer