Hoe maak je bessenjam?

Hoe maak je bessenjam?

Op het moment zijn er zoveel verschillende soorten bessen te koop dat de verleiding wel heel groot is er iets anders mee te doen dan ze alleen maar in de yoghurt te eten. Rode bessen, kruisbessen, blauwe bessen, bosbessen, frambozen, bramen en natuurlijk niet te vergeten aardbeien lenen zich perfect...

Lees meer
Hoe maak je pruimenchutney?

Hoe maak je pruimenchutney?

Het is weer pruimentijd! Verrukkelijk die zoete zachte vruchten. Gewoon zo uit de hand eten of er een lekkere pruimentaart van bakken. Als je veel pruimen hebt, kun je er natuurlijk jam van maken. Maar veel spannender is een pruimenchutney. Heerlijk bij rijstgerechten.

Lees meer
Zomerfruit

Zomerfruit

Geniet nog even van al het kleurige zomerfruit dat er nu is: pruimen, bramen, kersen, aardbeien, perziken en nectarines, watermeloen. Leg ze op een volkoren beschuit of snee knäckebröd, maak er je schaaltje yoghurt of kwark een stuk lekkerder mee of verwerk ze tot saus, drinkontbijt of sorbetijs.

Lees meer
Kersen: ze zijn er weer

Kersen: ze zijn er weer!

Geen zomer zonder kersen, oftewel de prunus avium. Deze steenvrucht is maar kort verkrijgbaar. Niet voor niets is er de uitdrukking “kersvers”, dus grijp je kans! Let bij het eten van dit sappige zomerfruit wel op je kleren, want kersensap is lastig te verwijderen. Kersen eet je gewoon zo, maar...

Lees meer
Groente & fruit

Groente & Fruit, recepten van verse oogst

Wij zijn dol op boeken die over groente en fruit gaan. En helemaal als het zo’n leuk en praktisch boekje is als deze van oorsprong Scandinavische uitgave. De schrijfster vertelt in het voorwoord dat ze dol is op het bezoeken van groentemarkten in het zuiden van Europa. Met als gevolg dat ze dan in...

Lees meer
IJs van gepureerd fruit

IJs van gepureerd fruit

Pureer eens aardbeien, mango, peer of ananas in de blender en verdeel dit over plastic houders om zelf ijsjes in te vriezen. Een gezondere verkoeling op warme dagen is er bijna niet.

Ook leuk: Verdeel het gepureerde fruit over ijsblokhouders, het liefst vrolijke vormpjes. Met enkele bevroren...

Lees meer
Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?

Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?

Het grote nadeel van drinkyoghurt of kant-en-klare milkshake is het hoge suikergehalte. Een alternatief zijn de lightvarianten, maar als je dan op de ingrediëntenlijst kijkt sta je verbaasd van wat er allemaal in zit. Terwijl een frisse combinatie van fruit en zuivel toch echt niet veel anders nodig...

Lees meer
Fruitbonbons

Video: hoe maak je fruitbonbons?

Iets lekkers te snoepen? Maak deze bonbons van fruit en pure chocolade. Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop “Abonneren” onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video’s die verschijnen!

Lees meer
Hoe maak je een verkoelende slush?

Hoe maak je een verkoelende slush?

Tijdens een warme dag of na het sporten kun je wel verkoeling gebruiken. Wat denk je van een knalroze aardbeien- of frambozenslush. Zo gemakkelijk zelf te maken!

Lees meer
Trek na het sporten

Wat kan ik het beste eten na het sporten?

Als je één uur of langer intensief hebt gesport, is het goed voor het herstel van je spieren om iets te eten. Neem dan een maaltijd met koolhydraten en een beetje eiwitten. Koolhydraten zitten bijvoorbeeld in fruit, muesli en granen. Eiwitten zitten onder andere in zuivel. Een schaaltje kwark met...

Lees meer
hoe maakje muesli

Hoe maak je muesli?

Yoghurt, fruit en ontbijt, dat is een heilige drie-eenheid voor mij. En wat strooi ik door de yoghurt? Muesli! Maar dan zelf gemaakt.

Lees meer
Bloedsinaasappel

Bloedsinaasappels: maar kort verkrijgbaar

Je ziet ze nu liggen, op de markt en bij de Oosterse supermarkt: bloedsinaasappels. Koop ze, want deze sinaasappels zijn er maar kort. De smaak is een tikje bitter, net wat "volwassener" dan de gewone sinaasappel.

Maak er heerlijk sap van of gebruik de bloedsinaasappel in salades. Lekker met...

Lees meer
Bananenbrood

No waste: hoe maak je bananenbrood?

(Te) rijpe bananen op de fruitschaal? Gooi ze niet weg, maar maak er bananenbrood van!

Lees meer
Share

Share

Samen koken, eten en genieten, wellicht is dat wel het fijnste wat je op een dag kunt doen. Veggiechef Natascha Boudewijn doet daarom ook niet anders in haar eigen kookatelier De Keuken van Greendelicious. Het kloeke boek Share is overigens alweer het derde kookboek van Greendelicious. In het boek...

Lees meer
Stoofperen

Video: hoe maak je stoofperen?

Stoofpeertjes zijn heerlijk. En echt niet moeilijk om te maken. Probeer het zelf eens.
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer