Granola met sojaboost

Granola met sojaboost

10-12 porties
10 minuten bereidingstijd
15-20 minuten oventijd

Lees meer
Arbeidsvitaminen

Arbeidsvitaminen

Thuis lekker PuurGezond lunchen is meestal geen probleem, maar hoe doe je dat op je werk? Laat je je daar verleiden door een broodje kroket of saucijzenbroodje of neem je vaak een ouderwetse boterham met kaas mee? Mascha Perquin-Sarneel van Foodtruck Mama Mascha heeft goed begrepen dat hoe hip de...

Lees meer
Bitterzoete tabouleh met radicchio & granaatappel van Cornersmith

Bitterzoete tabouleh met radicchio & granaatappel

4 personen
voorbereiding: 25 minuten
bereiding: 10 minuten

Lees meer
Spelt-Haver voor een voedzaam ontbijt

Spelt-Haver voor een voedzaam ontbijt

Stevig ontbijten, dat is een goede start van de dag. Havermoutpap of homemade granola gemaakt met havermoutvlokken is bij PuurGezond favoriet als ontbijt. Maar een ontbijt gemaakt van Breakfast Spelt-Haver van Joannusmolen is ook niet te versmaden.

Dit ontbijtproduct is gemaakt van volkoren...

Lees meer
Energiereep met zaden zonder toegevoegd suiker homemade

Hoe maak je energierepen?

Energierepen kunnen soms hartstikke handig zijn als je nog even door moet en voorlopig niet aan tafel kunt. Helaas zitten de energierepen die je koop vaak vol suiker. En ook mensen met een notenallergie komen er vaak bekaaid af. Daarom heb ik deze havermoutrepen gemaakt met alleen maar de zoetigheid...

Lees meer
Quinoa, volkoren graan van Nederlandse bodem

Quinoa, volkoren graan van Nederlandse bodem

Quinoa wordt ook wel een supergraan genoemd. En dat is eigenlijk niet zo vreemd, want het zit vol vezels, ijzer, calcium, eiwit en B-vitamines. Vandaar dat quinoa ook in Nederland steeds populairder wordt. Quinoa is overigens, net als rijst, glutenvrij.

Inca’s
Dit graan heeft een bijzondere...

Lees meer
Emmervlokken en -meel

Emmervlokken en -meel

Heb je al eens van het graan "emmer" gehoord? Het is een zeer oude graansoort, dat verwant is aan (durum)tarwe en kamut. Emmer wordt ook wel een "tweekoren" genoemd. Het heeft namelijk twee bloempjes aan iedere aar. Van het graan zijn nu meel en vlokken te koop van het merk "Het dichtste bij de...

Lees meer
José Leeuwenkamp

Een haan als ontbijt

"Zijn cornflakes gemaakt van hanen?"
“Huh?”
"Zit er haan in cornflakes?"
"Nee, natuurlijk niet. Hoe kom je daar nu bij?"
"Er staat een haan op de verpakking."
Verdraaid, op het welbekende pak, van de welbekende firma, staat een grote, groene haan kranig te kukelen naast een bord cornflakes. Ik heb...

Lees meer
Erwtjes-farro salade

Erwtjes-farro salade

bij- of lunchgerecht
6 personen

Lees meer
Havergrutten

Even iets anders dan havermout: havergrutten

Havermout en havermoutvlokken zijn heel erg in. Wellicht wel mede door ons heerlijk recept voor homemade granola of ouderwetse, echt PuurGezonde havermoutpap. Zoals vroeger kun je ook eens kiezen voor havergrutten. In de Verenigde Staten zijn ze hip onder de naam "steel cut oats". Die naam maakt...

Lees meer

Video: hoe maak je een ontbijtcrumble?

Deze warme ontbijtcrumble met havermout zorgt voor een goede (en heel lekkere!) start van de dag.

Lees meer

Teff meergranen lekkere variatie op havermout

Op zoek naar een variatie op de havermout? Probeer eens het glutenvrij Teff Meergranenontbijt van Zonnatura. Het bevat de granen teff, mais, boekweitmeel en rijst. Teff meergranenontbijt is minder grof dan havermout en is snel klaar. Lekker met vers fruit zoals blauwe bessen of stukjes appel.  Je...

Lees meer

Zo bak je voedzaam brood

Dit voedzame rogge-lijnzaad & yoghurt sodabread komt van PuurGezond ambassadeur Yvette van Boven. Het recept staat in haar boek Home Baked.

Lees meer
Stop&go

Stop&go: ontbijtje om mee te nemen

Heb je moeite met ontbijt ’s ochtends en eet je het liever later op je werk of onderweg? Of heb je vaak zin in een hapje tussendoor? Dat kan echt op een PuurGezonde manier. Je kunt natuurlijk fruit, of een zelfgemaakte muesli-notenreep in je tas stoppen. Voor de variatie kun je ook gaan voor deze...

Lees meer
Amarant

Amarant: bijzondere oude graansoort

Wist je dat 1 kg amarant evenveel eiwitten bevat als 15 eieren of 23 glazen melk? Amarant geldt bij de Inca’s en Azteken al eeuwenlang als heilige plant. Oorspronkelijk wordt deze plant in Peru en Mexico verbouwd op hoogvlaktes (tot wel 4.000 meter) en de voedzame zaadjes kun je eten.

Dit...

Lees meer