Wat is het verschil tussen bospeen en waspeen?

Waspenen zijn bospeentjes die gewassen zijn en waarvan het loof verwijderd is.

Lees meer
Zoetzure courgette

No waste: zoetzure courgette

Heb je veel courgettes? Maak eens deze zoetzure courgette, heerlijk bij Chinese en Indische gerechten.
Het recept is voor 3 potjes
Bereidingstijd: 20 minuten plus wachttijd minimaal 3 uur

Lees meer
Groenten in juli
Courgettesoep

Video: hoe maak je courgettesoep?

Deze soep is hartstikke eenvoudig om te maken en levert je meteen een flinke bijdrage aan je dagelijkse portie groenten. Lekker bij de lunch of als voorafje.

Het recept vind je hier.


Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je als eerste op...

Lees meer
Sperziebonen met kip

Sperziebonen met kip

2 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Groente & fruit

Groente & Fruit, recepten van verse oogst

Wij zijn dol op boeken die over groente en fruit gaan. En helemaal als het zo’n leuk en praktisch boekje is als deze van oorsprong Scandinavische uitgave. De schrijfster vertelt in het voorwoord dat ze dol is op het bezoeken van groentemarkten in het zuiden van Europa. Met als gevolg dat ze dan in...

Lees meer
Groenten juni

Welke producten zijn goed verkrijgbaar in juni?

Deze soorten groenten zijn nu goed verkrijgbaar, een goede keus voor het milieu én ze komen uit Nederland:
Andijvie
Asperge
Bleekselderij
Bloemkool
Broccoli
Chinese kool
Doperwt
IJsbergsla
Komkommer
Koolrabi
Kropsla
Lamsoren
Paksoi
Peultjes
Postelein
Prei
Raapjes
Rabarber
Radicchio
Radijs
Rettich
...

Lees meer
Witte asperges

Buideltje met zalm en asperges

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten
oventijd: 10 minuten

Lees meer
Het GROEN(t)E boekje

Het GROEN(t)E boekje

Heb je een tuin, een balkon of alleen maar een vensterbank? Met dit boekje van de oprichter van SowHow kun je zelf kruiden en groenten kweken. Auteur en grafisch ontwerper Paul Matson vroeg zichzelf af, nadat hij een volkstuin in Bristol had bemachtigd: ‘Waar moet ik beginnen’. Dat was het begin van...

Lees meer
Gado gado

Video: hoe maak je gado gado?

Gezond eten duur? Echt niet hoor. Dat bewijst bijvoorbeeld deze gado gado, een goedkoop en heel lekker vegetarisch gerecht.

Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die...

Lees meer
Kokend water

Wat is het verschil tussen blancheren en pocheren?

Bij blancheren kook je een voedingsmiddel heel kort. Dit kun je doen door de producten kort onder te dompelen in kokend water of in ruim water kort aan de kook te brengen. Blancheren doe je om voedingsmiddelen niet te laten verkleuren, net iets zachter te maken, te kunnen ontvellen en om enzymen en...

Lees meer
Groentebrochettes met Mexicaanse quinoa

Groentebrochettes met Mexicaanse quinoa

2 personen
Voorbereiden: 20 minuten
Marineren en oven: 30 minuten

Lees meer
Erwten

Welke groenten zijn goed verkrijgbaar in mei?

Deze soorten groenten zijn nu goed verkrijgbaar, een goede keus voor het milieu én ze komen uit Nederland:

Andijvie
Asperges
Bleekselderij
Bosui
Chinese kool
Doperwt
IJsbergsla
Komkommer
Koolrabi
Kropsla
Lamsoren
Paksoi
Peultjes
Postelein
Prei
Raapjes
Raapstelen
Rabarber
Radijs
Rettich
Rode biet
Rod...

Lees meer
Nitraatrijke groenten

Mag ik vaak nitraatrijke groenten eten?

Uit analysegegevens blijkt dat de consumptie van nitraatrijke groente een verwaarloosbaar risico vormt voor de gezondheid. Daarom zijn de adviezen om maximaal 2 keer per week een nitraatrijke groenten te eten en nitraatrijke groenten niet te combineren met vis opgeheven.
Nitraatrijke groenten zijn...

Lees meer
Raapstelen

Raapstelenstamppot met gerookte haring

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer