Paddenstoelenspread

Paddenstoelenspread

bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Crostini met avocado en ansjovis

Bruschetta met ansjovis

hapje
12 stuks
bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Hoe maak je crostini?

Hoe maak je crostini?

Crostini zijn eigenlijk niets anders dan toastjes, maar dan wel de enige echt lekkere. In vele varianten kant-en-klaar te koop. Maar je maakt ze ook heel gemakkelijk zelf van (stok)brood dat je over hebt.

Lees meer
Hoe maak je auberginedip?

Hoe maak je auberginedip?

In Libanon en Egypte eet men als voorgerecht vaak baba ghanoush, een soort dikke dipsaus (ook wel salade genoemd) van aubergine. Gemakkelijk te maken en lekker met (geroosterd) brood.

Lees meer
hoe maak je picknickbrood voor onderweg

Hoe maak je picknickbrood (voor onderweg)?

Als wij op vakantie gaan en een lange reis met de auto voor de boeg hebben, dan gaat er al sinds jaar en dag een zelfgebakken brood mee voor onderweg. Het bijzondere aan dit “picknickbrood” is, dat ik het beleg erin meebak. Het brood doet het trouwens ook heel goed op een buffet of bij een kop...

Lees meer
Perzische kruidenfrittata

Perzische kruidenfrittata (Kuku Sabzi)

lunchgerecht of hapje
8 personen
bereidingstijd: 60 minuten

Lees meer
Hoe maak je tortillachips?

Hoe maak je tortillachips?

Bij een Mexicaanse maaltijd mogen tortillachips met een homemade guacamole of salsa natuurlijk niet ontbreken. Als snack zijn ze natuurlijk ook niet te versmaden. Maar wist je dat ze heel gemakkelijk zelf kunt maken?

Lees meer
Bleekselderij

Wat kan ik met overgebleven bleekselderijstengels?

Vraag: Als ik Italiaanse tomatensaus voor de pasta maak, begin ik altijd met een fijngesneden uitje, enkele stengels bleekselderij en een winterpeen. Maar ik hou dan altijd stengels van de struik bleekselderij over. Wat kan ik daarmee?

In de koelkast kun je bleekselderij ongeveer een week bewaren....

Lees meer
Gestoofde wortels met kruidkoek

Gestoofde wortels met kruidkoek

tussen- of bijgerecht
4 personen

Lees meer
Crostini met parmaham, munt en vijgen

Crostini met parmaham, munt en vijgen

hapje
voor elke hoeveelheid
bereidingstijd: 5-10 minuten

Lees meer
Hoe maak je ananasijs?

Hoe maak je ananasijs?

Vriesvakken liggen er vol mee: ijs! Maar waarom niet zelf maken? Veel verser, minder suiker en je weet altijd wat erin zit. Deze ananasijsjes, van Astrid Jongbloed van Oerkracht voedingsadvies, zijn super gemakkelijk en heerlijk voor op een zonnige dag.

Lees meer
Viskoekjes

Viskoekjes met verse peterselie

bijgerecht
12 koekjes
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Hoe maak je scones?

Hoe maak je scones?

Bij een echte Engelse high tea horen scones. Dat zijn licht gezoete, kleine broodjes die je eet met jam en clotted cream. Er zijn tegenwoordig kant-en-klare bakmixen voor scones, maar het is natuurlijk veel leuker om ze helemaal zelf te maken.

Lees meer
Hoe maak je ceviche?

Hoe maak je ceviche?

Wil je een bijzonder, slank en gemakkelijk te maken borrelhapje waarmee je kan scoren? Maak dan ceviche. Dit ‘rauwe’ visgerecht komt van oorsprong uit Spanje en Portugal. 

Lees meer
pompoenballetjes

Balletjes gepaneerd met hazelnotencrunch

bijgerecht of hapje

Lees meer