Hoe maak je tiramisu?

Hoe maak je tiramisu?

Eigenlijk is tiramisu ‘t lekkerste Italiaanse nagerecht dat er is. Maar dat zou je niet zeggen als je al die kant-en-klare fabrieksprobeersels proeft. Jammer toch. Laat je daarom niet verleiden tot aankoop van zo’n bak met mierzoete vulling, maar maak je tiramisu zelf. Het is echt niet moeilijk

Lees meer
Hoe maak je gazpacho?

Hoe maak je gazpacho?

Op warme dagen smaakt deze koude Spaanse soep verrukkelijk als lunch of lichte avondmaaltijd (met een Grote Toet na). Een soep die werkelijk propvol groenten zit!

 

 

Lees meer
Risotto

Video: hoe maak je risotto?

 

 

Lees meer
Arrabbiata saus

Video: hoe maak je arrabbiata saus?

Een klassieker, zo'n lekker pittige pasta arrabbiata. Niet uit een potje maar zelf gemaakt. Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Olijventapenade

Video: hoe maak je olijventapenade

Tapenade is lekker op een stuk stokbrood of toast voorafgaand aan een maaltijd. Maar het smaakt ook prima op de lunchboterham met wat sla en bijvoorbeeld tomaten en wat verse geitenkaas.

Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de...

Lees meer
Venkelrisotto met spekreepjes

Venkelrisotto met spekreepjes

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola

Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola

4 personen
bereidingstijd 35 minuten

Lees meer
Hoe maak je gekruid paneermeel?

No waste: hoe maak je gekruid paneermeel?

Kookboeken lezen is niet alleen leuk je leert er ook veel van. Zo leerde ik van Antonio Carluccio – een van de leermeesters van Jamie- een heel lekker paneermeel maken. Hij schrijft dat in het arme Sicilië heel vaak een broodkruimmengsel wordt gebruikt als vervanging van geraspte Parmezaanse kaas...

Lees meer
Crostini met avocado en ansjovis

Bruschetta met ansjovis

hapje
12 stuks
bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Bolognesesaus

Video: bolognesesaus

Het is misschien wel de meest gegeten pastasaus. En de lekkerste en puurste variant maak je natuurlijk zelf. Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

 

 

Lees meer
Hoe maak je crostini?

Hoe maak je crostini?

Crostini zijn eigenlijk niets anders dan toastjes, maar dan wel de enige echt lekkere. In vele varianten kant-en-klaar te koop. Maar je maakt ze ook heel gemakkelijk zelf van (stok)brood dat je over hebt.

Lees meer
Hoe maak je pizzakruiden

Hoe maak je pizzakruiden?

Als je zelf pizza maakt, neem je natuurlijk geen genoegen met een kant-en-klaar potje pizzakruiden. Dat kun je ook heel gemakkelijk zelf maken. En zonder zout. Want dat zit vaak in de mix die je in de supermarkt koopt.

Lees meer
Hoe maak je risotto?

Hoe maak je risotto?

Ben je een beetje verdrietig? Heb je het een beetje koud? Heb je zin in actie in de keuken? Risotto! Het ultieme troostrijke, hartverwarmende gerecht uit Italië.

Lees meer
Courgetti met kab eljauw uit Diates type 2? Maak jezelf beter

Courgetti met kabeljauw, venkel en kerstomaatjes

hoofdgerecht
2 personen

Lees meer

Proef Puglia

De keuken van de Italiaanse regio Puglia staat bekend onder de naam cucina povera (= armeluiskeuken). Maar vergis je niet. De eenvoudige gerechten met pure ingrediënten zijn zeer smakelijk! Zoals bekend uit de Italiaanse keuken in het algemeen. In Puglia worden de gerechten bereid met verse en zeer...

Lees meer