PuurGezond kokosrijstkoek met rozijnen

Kokosrijstkoek met rozijnen

nagerecht of gebak
6-8 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 20 minuten

Lees meer
PuurGezond vijgen pecankoekjes zonder suiker

Vijgen-pecan koekjes

snack
12-15 koekjes
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 25 minuten

Lees meer
Tuiles

Zo maak je glutenvrije amandelkrullen

Samen met kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp glutenvrije amandelkrullen en –tuiles.

Lees meer
abriko(k)oskoekjes

Abriko(k)oskoekjes zonder suiker

25 koekjes
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 20 minuten

Lees meer
Hoe maak je soezen?

Hoe maak je soezen?

Soezen doen het altijd goed op feestjes. Kant-en-klaar uit de vriezer is gemakkelijk en snel, maar lang niet zo leuk en voordelig als zelf soezen maken. Stevig roeren en de oven goed dicht houden: dat is het geheim.

Lees meer
Hoe maak je scones?

Hoe maak je scones?

Bij een echte Engelse high tea horen scones. Dat zijn licht gezoete, kleine broodjes die je eet met jam en clotted cream. Er zijn tegenwoordig kant-en-klare bakmixen voor scones, maar het is natuurlijk veel leuker om ze helemaal zelf te maken.

Lees meer
Hoe maak je speculaas ?

Hoe maak je speculaas ?

Als je ergens ouderwetse speculaasvormen –speculaasprinten/planken- op de kop kunt tikken dan is het helemaal leuk om zelf speculaas te maken. Maar zonder kan ook hoor. Maak leuke vormpjes of een dikke plak die je in brokken breekt.

Lees meer
Hoe maak je brownies?

Hoe maak je brownies?

Eindelijk, zomer! Maak dit toetje als je wordt uitgenodigd voor die straatbarbecue en je buurt zal je voor eeuwig liefhebben.

Lees meer
Hoe maak je ontbijtkoek?

Hoe maak je ontbijtkoek?

Ontbijtkoek staat altijd hoog op de lijstjes van koek die mag als je aan het lijnen bent. Dat komt omdat ontbijtkoek relatief weinig vet, en daardoor ook weinig calorieën bevat. Maar er zit wel veel suiker in, en in kant-en-klare koeken vaak ook volop andere toevoegingen. Zelf maken kan ook. Dan...

Lees meer

Hoe maak je krokuskoekjes?

Ja hoor, er zijn heus nog armlastige kinderkes die in deze krokusvakantie níet gaan skiën, langlaufen of even naar de winterzon vliegen. Wat dan te doen met deze stumperds? Koekjes bakken natuurlijk.

Lees meer
Hoe maak je kersenclafoutis?

Hoe maak je kersenclafoutis?

Het is weer kersentijd! Zelf plukken is natuurlijk het lekkerste, en ze dan meteen opeten. Maar als je zoveel kersen plukt dat je wat mee naar huis kunt nemen dan is deze kersenclafoutis een aanrader. Snel gemaakt en heel erg lekker als dessert.

Lees meer
Hoe maak je mueslirepen?

Hoe maak je mueslirepen?

PuurGezond heeft sinds kort 2 stagiaires: Sabine Spaargaren en Bobby Haighton. Ze stuiteren van enthousiasme, zijn gek op eten en sporten en barsten van de goede ideeën. Zoals deze homemade mueslirepen. Ik heb ze geproefd en… mjam!

Lees meer