Gado gado

Video: hoe maak je gado gado?

Gezond eten duur? Echt niet hoor. Dat bewijst bijvoorbeeld deze gado gado, een goedkoop en heel lekker vegetarisch gerecht.

Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die...

Lees meer
hoe maak je gadogado

Hoe maak je gado gado?

Gezond eten duur? Echt niet hoor. Dat bewijst bijvoorbeeld deze gado gado, een goedkoop en heel lekker vegetarisch gerecht.

Lees meer
Kipsaté

Hoe maak je kipsaté?

Kant-en-klare kipsaté opwarmen in de magnetron? Ga liever zelf aan de slag. Lekkerder én je kunt er biologische- of scharrelkip voor gebruiken.

Lees meer
Homemade chicken Sweet and Sour

Hoe maak je kip Sweet & Sour?

Het is een veel verkochte variant in het pakjes en zakjesschap: chicken sweet & sour. Wist je dat je voor deze heerlijke saus eigenlijk helemaal geen pakje of zakje nodig hebt?

Lees meer
Superselle wokschotel met groente en garnalen

Supersnelle oosterse wokschotel

4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Lees meer
nasi zelf gemaakt

Hoe maak je nasi?

Je kunt het halen bij de Chinees of bij de slager, kant-en-klaar kopen in de supermarkt of maken met hulp van een pakje: nasi. Maar deze PuurGezond nasi bevat gegarandeerd de grootste portie groenten van allemaal en heel zeker heel veel minder zout.

Lees meer
Wortelsalade met tahin, geroosterde hazelnoten & munt
Bitterzoete tabouleh met radicchio & granaatappel van Cornersmith

Bitterzoete tabouleh met radicchio & granaatappel

4 personen
voorbereiding: 25 minuten
bereiding: 10 minuten

Lees meer
Hoe maak je currypasta

Video: hoe maak je currypasta?

Currypasta uit een potje? Heel gemakkelijk, maar zelf maken is net zo gemakkelijk en nog leuk bovendien. 

Het recept vind je hier.


Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Thaise kippensoep Tom ka Gai

Hoe maak je Thaise kippensoep Tom ka gai?

Deze heerlijke Thaise soep staat bij mij thuis regelmatig op het menu. De combinatie van de frisse citroensmaak met het knapperige van de groente en het licht pittige accent is perfect voor een snelle lichte maaltijd op een drukke dag.

Lees meer
Edamame

Kun je sojabonen ook gewoon eten?

Sojabonen worden vaak verwerkt tot producten als sojadrink, sojatoetjes, tofu en tempé, maar de boon is ook gewoon te eten. Dat gebeurt in Nederland waarschijnlijk niet veel, omdat sojaboontjes en sojapeulen niet overal verkrijgbaar zijn. Daarnaast heb je heel wat peulen nodig om een goede portie...

Lees meer
Satesaus

Video: hoe maak je satésaus?

Als je deze zelfgemaakte saus geproefd hebt, wil je niet anders meer!
Hier vind je het recept voor deze satésaus.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer

Welke kruiden en specerijen worden veel gebruikt in de Aziatische keuken?

De belangrijkste met een gebruiktip:

  • Djahé (gemalen gemberwortel) – hoort thuis in alle kerrierecepten en in Indonesische vleesgerechten.
  • Djintan (gemalen komijnzaad) – heeft een opvallend en scherp aroma en geeft daardoor een uitgesproken smaak. Vooral veel gebruikt in Indonesische en Indiase...
Lees meer
hoe maak je nasikruiden

Hoe maak je nasikruiden?

Toegegeven, zo’n zakje nasikruiden is erg gemakkelijk omdat je dan in één klap je nasi goed op smaak hebt. Maar weet je wel hoe zout zo’n zakje is? Maak je nasikruiden gewoon zelf. 

Lees meer

Wereldeters

Een uitdaging voor je kind, maar ook voor jou! Pak een wereldbol of atlas en laat je kind blind een plekje op aarde aanwijzen. Die week ga jij (online) op zoek naar een gerecht dat past bij dat land en het daarop volgende weekend bereid je het recept. Ontdek zo samen het gegrilde vlees van...

Lees meer