Paprika-olijvensalade

Paprika-olijvensalade

voor- of bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Waar kan ik tomaten het beste bewaren?

No waste: waar kan ik tomaten het beste bewaren?

Tomaten zijn vruchtgroenten, net als courgette, aubergine en paprika. Vruchtgroenten bewaar je bij voorkeur op een koele plek van rond de 12 °C. Ze blijven dan ongeveer een week goed. Bewaar ze niet in de koelkast omdat dit het narijpingsproces verstoort.

Lees meer
Gegrilde paprika

Hoe maak je gegrilde paprika?

Paprika is lekker, maar gegrilde paprika is hemels. De grill geeft de paprika een zachte, zoete en volle smaak. Perfect als voorafje of als tapa. Je kunt gegrilde paprika’s kopen in een pot of bij de traiteur. Maar als je even de tijd neemt en niet bang bent voor een beetje geknoei, dan maak je ze...

Lees meer
Hoe maak je gazpacho?

Hoe maak je gazpacho?

Op warme dagen smaakt deze koude Spaanse soep verrukkelijk als lunch of lichte avondmaaltijd (met een Grote Toet na). Een soep die werkelijk propvol groenten zit!

 

 

Lees meer
Geroosterde-maissalade met avocado en chili-limoendressing
Hoe maak je goulash

Hoe maak je goulash?

Bij de slager ligt de goulash kant-en-klaar in de vitrine. En een mix voor goulash is natuurlijk snel gekocht. Maar heb je al eens geprobeerd zelf goulash te maken? Gemakkelijker dan je denkt. En: het hele huis ruikt heerlijk.

Lees meer
Ratatouille

Video: hoe maak je ratatouille?

Met een geurige ratatouille eet je met speels gemak je dagelijkse portie groenten. Maak deze groenteschotel in ruime hoeveelheden, zodat je een lekker hapje voor de volgende dag overhoudt.
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de...

Lees meer
roerei met paprika en tomaat

Roerei met paprika, ui en tomaat (Chachouka)

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Homemade chicken Sweet and Sour

Hoe maak je kip Sweet & Sour?

Het is een veel verkochte variant in het pakjes en zakjesschap: chicken sweet & sour. Wist je dat je voor deze heerlijke saus eigenlijk helemaal geen pakje of zakje nodig hebt?

Lees meer
Super smaakmaker: gerookt paprikapoeder

Super smaakmaker: gerookt paprikapoeder

Niet alleen Jamie Oliver is fan van dit paprikapoeder. Ook in veel kookprogramma's zie je regelmatig gerookt paprikapoeder voorbijkomen. In de PuurGezonde keuken verdient het ook zeker een plek. Het geeft een heerlijk pikant-gerookte smaak aan geroosterde aubergine en aardappelgoulash. Ook heel...

Lees meer
Zomerse couscoussalade

Zomerse couscoussalade

lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd 35 minuten

Lees meer
Hoe maak je ratatouille?

Hoe maak je ratatouille?

Met een geurige ratatouille eet je met speels gemak je dagelijkse portie groenten. Het is wel even wat snijwerk, maar verspil je tijd niet aan fijnsnijderij. Grof gesneden is de norm! Maak deze groenteschotel in ruime hoeveelheden, zodat je een lekker hapje voor de volgende dag overhoudt.

Lees meer
Marokkaanse visschotel

Marokkaanse visstoofschotel

hoofdgerecht met vis
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Lees meer

Paprika kan altijd!

Onderzoek liet afgelopen april zien dat slechts 30% van de kinderen op de Nederlandse basisscholen voldoende groente en fruit eet. In de leeftijdsgroep van 12 tot 16 jaar is dat slechts 14%.
Veel kinderen lusten wel graag paprika, zo uit het vuistje of verwerkt in eten. Paprika is lekker vrolijk van...

Lees meer
couscous salade

Couscoussalade met geroosterde paprika en abrikozen

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer