Paaseitjes

Bijna Pasen, een eitje?

 

Bij Pasen horen gekookte-, beschilderde- én chocolade eitjes. Let op met die laatste, want zo’n klein paaseitje is niet zo onschuldig als het lijkt. Eén paaseitje bevat 45 calorieën, ongeveer evenveel als een gezonde grapefruit. Koop paaseitjes daarom kort voor Pasen, zodat ze echt alleen voor de...

Lees meer
Eiersalade

Hoe maak je eiersalade?

Het is weer voorbij, het feest van chocolade, rozijnenbrood en eieren. En verrek, daar vind je nog 3 eenzame hardgekookte eieren in de achtertuin! (Of in de koelkast, voor de georganiseerden onder ons.) Doe aan restverwerking en maak er in een oogwenk een eiersalade van.

Lees meer
Tessa Stottelaar

Paaseitjes-fetisj

Een keer per jaar komt die periode: dan kan ik mij nauwelijks inhouden. Alle etalages staan er vol mee en aan elke kassa staat wel een bakje te pronken. Al die kleurtjes en mooie papiertjes. Al die smaken! Elke keer in de supermarkt ben ik de pineut en laad ik mijn mandje vol. Ik beken: ik heb een...

Lees meer

Hoe kun je eieren het best leegblazen, zodat je ze aan een paastak kunt hangen?

Prik aan de puntige kant van het ei met een naald een klein gaatje (ongeveer 1 mm). Herhaal dit aan de andere kant van het ei maar maak daar het gaatje iets groter is (2-3 mm). Prik vervolgens met de naald de eidooier stuk. Zet het ei aan je mond aan de kant met het kleinste gaatje en blaas...

Lees meer
Witte eieren

Waarom eten we meer witte eieren met Pasen?

Witte eieren kun je veel beter beschilderen. Dat is precies de reden waarom we met Pasen meer witte eieren eten.
Veel mensen denken dat bruine eieren gelegd worden door kippen die buiten komen en daarom lekkerder zijn en diervriendelijker, maar dat is een echte eierfabel. Kijk naar de kleur van het...

Lees meer
gepocheerd ei

Hoe maak je een gepocheerd ei?

Een ei hoort erbij. Steel de show met gepocheerde eieren. Het ziet er fantastisch uit, zo’n eitje zonder schaal!  

Lees meer
stamppottaart met venkel en noten Pasen

Stamppottaart met venkel en noten

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 45 minuten
oventijd: 25-30 minuten

Lees meer
Hoe maak je paasbrood?

Hoe maak je paasbrood?

Een lang weekend voor de deur, alle tijd dus. Zin om zelf een notenrozijnenbrood te bakken voor het Paasontbijt?

Lees meer
Hoe maak je schuimpjes (meringues)?

Hoe maak je schuimpjes (meringues)?

Het hele jaar door slecht verkrijgbaar, maar zo vlak voor Pasen duiken ze weer op: meringues. Dit is niets anders dan gebakken eiwitschuim. Super zoet dat wel, maar erg leuk om ook eens zelf te maken. En een lekkere manier om overgebleven eiwitten te verwerken.

Lees meer
Hoe maak je advocaat?

Hoe maak je advocaat?

Advocaat ouderwets? Hoe kom je erbij. Zeker niet als je het zelf maakt en serveert bij ijs of een verse vruchtensalade als afsluiting van je Paasdiner.

Lees meer