Mary Stottelaar

Is glutenvrij gezond?

In de tijd dat ik mijn opleiding als diëtist deed, was het heel zielig als je glutenvrij moest gaan eten. Een complete inbreuk op je eetgewoonten en die van het hele gezin. Geen brood, geen pasta en geen koekjes van gewone tarwe. En heel erg oppassen met boodschappen doen, omdat overal gluten in kan...

Lees meer
Arrabbiata saus

Video: hoe maak je arrabbiata saus?

Een klassieker, zo'n lekker pittige pasta arrabbiata. Niet uit een potje maar zelf gemaakt. Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Salade van restjes

No waste: bespaar- en slanktip

Restjes rijst, aardappel of pasta van de avondmaaltijd, hoef je niet weg te gooien. Meng ze een dag later met rauwkost, kruiden, een stukje kip of gekookt eitje en een yoghurtdressing. Zo heb je in no-time een gezonde lunch en hoef je geen eten weg te gooien.

Lees meer
Hoe maak je gekruid paneermeel?

No waste: hoe maak je gekruid paneermeel?

Kookboeken lezen is niet alleen leuk je leert er ook veel van. Zo leerde ik van Antonio Carluccio – een van de leermeesters van Jamie- een heel lekker paneermeel maken. Hij schrijft dat in het arme Sicilië heel vaak een broodkruimmengsel wordt gebruikt als vervanging van geraspte Parmezaanse kaas...

Lees meer
Saghetti met doperwten en basilicum

Pasta met doperwtjes en basilicumolie

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Vegetarische lasagne met spinazie

Lasagne met spinazie

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 45 minuten
oventijd: 25 minuten

Lees meer

Is het, in verband met de Bacillus cereus, gevaarlijk om rijst of pasta opnieuw op te warmen?

De bacterie “Bacillus cereus” kan een voedselvergiftiging veroorzaken. Als je met deze bacterie besmet bent, moet je braken of krijg je diarree. Gelukkig zijn de klachten vaak snel weer weg.
De bacterie kan groeien bij koelkasttemperatuur, maar groeit sneller bij 7 graden dan bij 4 graden Celcius....

Lees meer
Pippi Langkous

À la Pippi Langkous

Dit vergeten je (iets oudere) kinderen nooit meer: deze vakantie mogen ze spaghetti bolognese op dezelfde manier eten als Pippi Langkous: met een schaar!

Lees meer
recept gezond Courgette-spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Courgette-spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer

Waarvoor kan ik balsamicoazijn gebruiken?

Veel mensen komen niet veel verder dan het sprenkelen van balsamicoazijn (aceto balsamico) over salades. Dat geeft je salade meteen iets extra’s. Maar gebruik de zoete, aromatische smaak ook als accent over gegrilde groenten. En wat dacht je van een scheutje door de pastasaus, tomatensoep of

gekaram... Lees meer

Hoe kan ik pasta en saus het beste invriezen?

Dat kan zowel samen als apart. Als je pasta met saus mengt, is het lekker makkelijk om een maaltijd op te warmen. Als je pasta liever apart invriest, voeg dan 1 theelepel olie per 500 gekookte pasta toe. Dat voorkomt dat de pasta aan elkaar gaat plakken.

Lees meer
pittige pasta

Pittige pastasaus

4 personen
hoofdgerecht
bereidingstijd: 40 minuten

Lees meer
Bolognese

Hoe maak je pasta bolognese?

De meest gegeten pastasaus is vast de bolognese: traditioneel wordt deze in Italië geserveerd over de spaghetti. Maar het smaakt ook heerlijk over elke andere pastasoort. Moeilijk is het niet, je moet alleen voor het beste resultaat even geduld hebben.

Lees meer
Gnocchi met courgette tomatensaus

Gnocchi met courgette-tomatensaus en kaas

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer

Pasta met raapstelen

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Lees meer