Video: hoe maak je kwarkdeeg?

Een snel en slank alternatief voor bladerdeeg: kwarkdeeg. 

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Alternatief voor bladerdeeg

Hoe maak je kwarkdeeg (voor je hartige taart)?

Een pakje bladerdeeg uit de diepvries: lekker makkelijk voor een hartige taart. Maar het is wel erg vet. Dit kwarkdeeg is een snel en slanker alternatief.

Lees meer
Raapstelenpie met speltdeeg

Raapstelenpie met speltdeeg

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 40 minuten

Lees meer
Blind bakken

Blind bakken

Soms is de vulling van een hartige taart eerder gaar dan het deeg. En soms hoeft de vulling helemaal niet gebakken te worden. Dan biedt “blind bakken” uitkomst. Dit filmpje van AllerHande laat zien hoe je blind bakt.

Lees meer
Preitaart

Preitaart met blauwschimmelkaas

hoofdgerecht
6-8 personen

Lees meer
Vegetarische spinazietaart

Spinazietaart

bij- of lunchgerecht
8 personen
bereidingstijd: 45 minuten
oventijd: 45 minuten
wachttijd voor deeg: 30 minuten

Lees meer
deeg

Hoe maak je deeg voor (hartige) taart?

Natuurlijk zijn ze hartstikke handig, die plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart uit de supermarkt. Maar zelf een deeg maken dat er erg op lijkt, is gemakkelijk te doen en wel zo leuk. Je kunt ook meer maken en een deel bewaren in de diepvries. 

Lees meer
stamppottaart met venkel en noten Pasen

Stamppottaart met venkel en noten

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 45 minuten
oventijd: 25-30 minuten

Lees meer
Soms staat in een bakrecept de term “blinde vulling” of “blind bakken”, wat is dat?

Soms staat in een bakrecept de term “blinde vulling” of “blind bakken”, wat is dat?

Een blinde vulling gebruik je voor het bakken van een krokante deegbodem voor bijvoorbeeld een quiche of hartige taart. Daarvoor bak je een bodem 2 keer. De eerste keer gebruik je in plaats van de vulling van een quiche, een blinde vulling op de bodem van de quiche. Dit zijn bijvoorbeeld rauwe...

Lees meer
taartbodem vormen

Hoe kan ik voorkomen dat de bodem van hartige taarten nattig blijft?

Vraag: Ik vind hartige taarten altijd zo lekker, maar soms blijft de bodem van taarten met bladerdeeg zo nattig. Hoe kan ik dit voorkomen?

Dat is een probleem dat we vaker horen, maar gelukkig kun je verschillende dingen doen om het te voorkomen/verminderen:

  • Zorg in de eerste plaats dat de vulling...
Lees meer

Tomatentaart

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 30-40 minuten

Lees meer
broodquiche met prei en tomaat

Broodquiche met prei en tomaat

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 15 minuten
oventijd: 25 minuten

Lees meer
harige worteltaart

Worteltaart

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
artisjokken

Temperamentvol artisjokkentaartje

bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 20 minuten

Lees meer