Venkelrisotto met spekreepjes

Venkelrisotto met spekreepjes

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
hoe maak je gadogado

Hoe maak je gado gado?

Gezond eten duur? Echt niet hoor. Dat bewijst bijvoorbeeld deze gado gado, een goedkoop en heel lekker vegetarisch gerecht.

Lees meer
De ideale rijst voor paella, risotto of pilav

De ideale rijst voor paella, risotto of pilav

Paella: het nationale gerecht in Spanje, waarvoor Spanjaarden bij voorkeur Calasparra rijst gebruiken. Niet zo gek, want deze rijst heeft een bijzondere korrel: hij neemt maar liefst 4-5 keer zijn gewicht aan vocht op. Dat is 2-3 keer meer dan een gewone rijstkorrel. Daarom is de Spaanse Calasparra...

Lees meer
Homemade chicken Sweet and Sour

Hoe maak je kip Sweet & Sour?

Het is een veel verkochte variant in het pakjes en zakjesschap: chicken sweet & sour. Wist je dat je voor deze heerlijke saus eigenlijk helemaal geen pakje of zakje nodig hebt?

Lees meer
Hoe maak je risotto?

Hoe maak je risotto?

Ben je een beetje verdrietig? Heb je het een beetje koud? Heb je zin in actie in de keuken? Risotto! Het ultieme troostrijke, hartverwarmende gerecht uit Italië.

Lees meer
nasi zelf gemaakt

Hoe maak je nasi?

Je kunt het halen bij de Chinees of bij de slager, kant-en-klaar kopen in de supermarkt of maken met hulp van een pakje: nasi. Maar deze PuurGezond nasi bevat gegarandeerd de grootste portie groenten van allemaal en heel zeker heel veel minder zout.

Lees meer
rijstmousse met abrikozen

Rijstmousse met abrikozen

nagerecht
4 personen

Lees meer
lenterisotto met asperges

Lenterisotto met asperges

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer

Pimp my rice

Met dit boek in je handen realiseer je je opeens dat rijst veel meer is dan een simpele maagvuller. Je kunt er ook heerlijke voorgerecht, lunches en zelfs ontbijten en tussendoortjes mee maken. Nisha Katone weet als echte rijstliefhebber waar ze het over heeft. Ze is overigens wereldwijd bekend om...

Lees meer

Is het, in verband met de Bacillus cereus, gevaarlijk om rijst of pasta opnieuw op te warmen?

De bacterie “Bacillus cereus” kan een voedselvergiftiging veroorzaken. Als je met deze bacterie besmet bent, moet je braken of krijg je diarree. Gelukkig zijn de klachten vaak snel weer weg.
De bacterie kan groeien bij koelkasttemperatuur, maar groeit sneller bij 7 graden dan bij 4 graden Celcius....

Lees meer
zalmrisotto met zoete aardappel en spinazie

Zalmrisotto met zoete aardappel en spinazie

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Prei risotto

Preirisotto met spekjes

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Risotto met mosselen en groene groenten

Risotto met mosselen en groene groenten

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Lees meer
Quinori

Quinori: bijzonder alternatief voor rijst

Op zoek naar een lekker alternatief voor rijst of couscous? Kies dan eens quinori. Het is een mix van (rode) quinoa, voorgekookte volle rijst, kikkererwten en sesam. Heel kleurig op je bord en ook heel lekker! De bereiding is eenvoudig: kook 1 deel quinori op 2 delen water gedurende 15 minuten....

Lees meer
zomerse groenterisotto

Zomerse groenterisotto met gebakken champignons

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Lees meer