IJs van gepureerd fruit

IJs van gepureerd fruit

Pureer eens aardbeien, mango, peer of ananas in de blender en verdeel dit over plastic houders om zelf ijsjes in te vriezen. Een gezondere verkoeling op warme dagen is er bijna niet.

Ook leuk: Verdeel het gepureerde fruit over ijsblokhouders, het liefst vrolijke vormpjes. Met enkele bevroren...

Lees meer
Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?

Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?

Het grote nadeel van drinkyoghurt of kant-en-klare milkshake is het hoge suikergehalte. Een alternatief zijn de lightvarianten, maar als je dan op de ingrediëntenlijst kijkt sta je verbaasd van wat er allemaal in zit. Terwijl een frisse combinatie van fruit en zuivel toch echt niet veel anders nodig...

Lees meer
Cranberrycompote

Video: hoe maak je cranberrycompote?

Heerlijk bij het Kerstdiner, maar ook de rest van het jaar lekker: cranberrycompote.

Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Angela Severs

Pluk de natuur

Polen doen het en ook culi’s, hedendaagse oermensen en trendy stadsmensen. Ja, zelfs mijn bloedeigen collega Mary is eraan verslaafd. Geen wonder, want als paddenstoelen schieten ze uit de grond: de cursussen, boeken, websites en zelfs apps over wildplukken. En ik moet bekennen: zelf heb ik het ook...

Lees meer
Hoe maak je pruimenplaatkoek?

Hoe maak je pruimenplaatkoek?

Wat zijn de pruimen heerlijk zoet op dit moment. Of je nu opal, reine Claude of wijnpruimen neemt, allemaal smaken ze even heerlijk. Gewoon lekker zo uit de hand. Je kunt er natuurlijk ook mee bakken. Deze lekkere pruimenplaatkoek bijvoorbeeld. Door die zoete pruimen heb je voor dit gebak (bijna)...

Lees meer
Rode of witte zoetzure besjes

Rode of witte zoetzure besjes

We zien ze meestal in het rood, maar ze zijn ook wit (witgeel) verkrijgbaar: aalbessen. Dit heerlijke zachte fruit groeit in trosjes en ieder besje (6-10 mm) heeft een klein kroontje. Als je goed kijkt zie je in het iets doorzichtige vruchtvlees wat geelbruine pitjes.

De rode aalbes is meer zuur...

Lees meer
Hoe maak je yoghurt ijs ?

Hoe maak je yoghurtijs?

Yoghurtijs verantwoord? Helaas… de kant-en-klaar versie uit de supermarkt is helemaal niet zo gezond. Het yoghurtijs uit de diepvries zit boordevol suiker. Daarom hier een recept voor een "echt” verantwoord yoghurtijsje.

Lees meer

Video: hoe maak je een drinkontbijt?

Goed begin van deze week: maak een drinkontbijt. Puur, gezond én lekker!

Het recept van dit supersnel ontbijt on-the-go vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
gezond ontbijt ricotta fruit

Fruitig gebakken ricotta

ontbijt- of nagerecht
2 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 20 minuten

Lees meer
Bramen

Bramen: pluk ze nu!

Nu is het de tijd om bramen te plukken, bijvoorbeeld in de duinen of in het park. Was ze goed en eet ze bijvoorbeeld met yoghurt en PuurGezonde granola of maak er je eigen tweekleurenijsjes mee?

Lees meer
gezond ontbijten wentelteefjesschotel rood fruit

Wentelteefjesschotel met frambozen

ontbijtgerecht
4 personen
bereidingstijd: 15 minuten
oventijd: 40 minuten

Lees meer

Tweekleurenijsjes vol zuivel

tussendoortje of nagerecht
vriestijd: 5 uur

Lees meer
frambozen

Framboos: zomerfruit

Ze zijn er weer! De tere, maar o zo heerlijke frambozen. Maak er frambozensaus van, voor op ijs of yoghurt. Ook lekker in een salade, bijvoorbeeld in deze venkelsalade met frambozendressing. Of wat dacht je als topping op deze heerlijke havermouttaart

Lees meer

Waarvoor kan ik balsamicoazijn gebruiken?

Veel mensen komen niet veel verder dan het sprenkelen van balsamicoazijn (aceto balsamico) over salades. Dat geeft je salade meteen iets extra’s. Maar gebruik de zoete, aromatische smaak ook als accent over gegrilde groenten. En wat dacht je van een scheutje door de pastasaus, tomatensoep of

gekaram... Lees meer
Bosvruchtenexplosie

Bosbessenexplosie

sap
1-2 personen

Lees meer