Bramenmuffins

Bramenmuffins

10-12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten

Lees meer
Gele kiwi powersmoothie

Gele kiwi powersmoothie

koude drank
2 personen
bereidingstijd: 5 minuten

Lees meer
Mary Stottelaar

4 redenen waarom ik bowls wel zie zitten

Voedselhypes wisselen elkaar tegenwoordig sneller af dan de seizoenen. Na de kokosolie en avocado’s staan de zeewier en bloemkool alweer in de startblokken om de nieuwe hypes te worden. Ik denk meestal “het zal mijn tijd wel duren”. Natuurlijk is gehypet voedsel op de een of andere manier...

Lees meer
Sorbetijs

Hoe maakje sorbetijs?

Weet je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf ijs te maken? Vooral sorbetijs (waterijs op basis van vers fruit) is supergemakkelijk. Wel heb je per se een diepvriezer of een goed diepvriesvak in je koelkast nodig. Zelf vind ik frambozensorbetijs heerlijk, zeker nu op het moment nu de frambozen...

Lees meer

Video: hoe maak je supersimpel bananenijs?

Zin een lekker toetje zonder al te veel suiker? Maak deze heerlijke banana soft serve (oftewel zacht bananenijs). Het recept vind je hier.

Lees meer
Paprika-olijvensalade

Paprika-olijvensalade

voor- of bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Vliesbloesemlimonade

Hoe maak je vlierbloesemlimonade?

Op het blog Greendelicious vonden we het recept van een lekkere vlierbloesemlimonade. Heerlijk verfrissend en je bepaalt zelf hoeveel suiker je erin doet. Dus staat de vlier in je tuin nog in bloei, of weet je er een te staan in bos of park? Probeer het eens. Echt super eenvoudig!

Lees meer
tomatenbrood

Hoe maak je pan tostado con tomate?

Een homemade tomatenrecept, omdat we het niet kunnen laten. Deze keer uit Spanje. Dit voorafje of hapje is heel geschikt voor restjes brood. 

Lees meer
Pittig gevulde komkommer

Pittig gevulde komkommer

hapje
10 stuks
bereidingstijd: 5 minuten

Lees meer
Water op tafel

Water op tafel

Maak er een gewoonte van om een kan water (met een takje munt, wat komkommerschijfjes of citroen erin) op tafel te zetten bij het diner.

Neem een mooie kan en waterglazen, zodat water drinken iets feestelijks krijgt (ook voor je kinderen!). Even iets drinken zorgt bovendien voor een kleine...

Lees meer
Kom en Vork

Kom & Vork

Eten uit een kom, met alleen maar een vork, lepel of eetstokjes, is hartstikke hip. Dit boek staat vol recepten die je in een kom kunt serveren. Zo’n kom met eten is lekker als comfortfood, als je in je eentje onder een dekentje op de bank zit. Maar de gerechten in dit boek, afkomstig van de Vlaamse...

Lees meer
one pot poat met zalm en courgette

One-pot pasta met courgette en zalm

2 personen
bereidingstijd 15-20 minuten

Lees meer
Solo food

Solo food

Voor familie en vrienden staan we graag in de keuken, maar als we alleen zijn… “Dinner for one” is voor Janneke Vreugdenhil intussen een feestje. Dat was een tijd geleden na een scheiding wel anders, zo beschrijft ze in “Solo food”. Toen bestond voor haar een diner uit supermarktsoep, zakken chips,...

Lees meer
Linzensalade met geitenkaas

Linzensalade met geitenkaas

2 personen
bereidingstijd: 10 minuten

Lees meer
Simple Food

Simple Food

Sterrenkok Sergio Herman heeft eindelijk meer tijd om thuis te zijn. Hij kookt daar graag voor familie en vrienden. Hoe? Dat laat hij zien in zijn nieuwste boek “Simple Food”. De recepten worden bereid met pure ingrediënten uit de (Mediterrane) supermarkt en zijn door iedereen eenvoudig te maken....

Lees meer